Freitag, 28. Juli 2017

Football No Limits u Mostaru, 28 jula u 19:00 sati




Grupa volontera iz humanitarnih organizacija IPSIA i USACLI iz Milana (Italija), u saradnji sa Calcioshop i dugogodišnjim prijateljima i partnerima u BiH, organizuju „đir“ po našoj zemlji pod nazivom „Football No Limits“, odnosno futbal bez granica.
Tako će u petak, 28. jula, s početkom u 19 sati, na SC Kantarevac biti održana posljednja etapa đira za ovu godinu,  na kojoj se očekuje učešće oko 100 dječaka i djevojčica, koji će zajedno sa volonterima iz Italije i Bosne i Hercegovine napraviti dobru zabavu i  druženje kroz fudbalske igre. Svi koji su zainteresovani (dječaci i djevojčice uzrasta 6 do 13 godina) mogu se pridružiti, a samo učešće je besplatno. Za sve učesnike osigurane su poklon majice. Domaćini aktivnosti  u Mostaru je Fondacija „Mali Most“ i Sportski savez Grada Mostara.
“U preko deset godina saradnje u BiH ove organizacije radile su sportske kampove, vršile edukaciju sportskih radnika, pravili sportske objekte, organizovali putovanja za  djecu i odrasle na višednevne posjete i turnire u Milanu, posjete „San Siru“, organizovali sportske kampove i seminare u Milanu, bili partneri drugim organizacijama u sportskim projektima za djecu. Sve aktivnosti koje su vođene uvijek su bile besplatne za djecu i klubove iz Bosne i Hercegovine”, rekao nam je Džebab Šuta, menadžer projekta Fondacije “Mali Most”.
Emir Krpo
(NovaSloboda.ba) 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen