Sonntag, 2. April 2017

Mostar očima stranih umjetnika: Rosemary Grace, olovka i blok za skiciranje



Koristeći samo olovku, ona je nacrtala skicu iz fotografije Mostara. Korak po korak, njen rad je sklopljen u video u kojem možete vidjeti kako se njezina ruka kreće dok ona crta svaku liniju na slici iz Mostara. Slika predstavlja jednu od slikovitih kamenih i uskih ulica na podrčju čarsije u Staroom gradu.
Kreativnost se može izraziti na brojne načine, a svima im je zajedničko da svaki od njih se razvija ljudska osjetila te istražuje pojmove ljepote i umjetnosti.
Mnogi umjetnici znaju važnost pokretanja vizualnog dnevnika kao način njegovanja vlastite kreativnosti.
Jedna od tih umjetnika je Rosemary Grace koja vodi svoj virtualni dnevnik na njezinu instagram računu (@ r.g_art). Ova talentirana žena stvara svoju virtualni blok za crtanje na Instagramu i dijeli ga sa svijetom.
Za vrijeme njenog nedavnog putovanja, povijesne ulice Starog grada u Mostaru su joj poslužile kao inspiracija za stvaranje crteža Mostara.
Koristeći samo olovku, ona je nacrtala skicu iz fotografije Mostara. Korak po korak, njen rad je sklopljen u video u kojem možete vidjeti kako se njezina ruka kreće dok ona crta svaku liniju na slici iz Mostara. Slika predstavlja jednu od slikovitih kamenih i uskih ulica na području čaršije u Starom gradu.
Oživljavajući duh prošlog Osmanskog doba i kulture, ovo područje je puno trgovina u kojim možete naći rukotvorine, umjetnine, suvenire i šarene turske tepihe.
Mnogi obrti su bili razvijeni tijekom 16. stoljeća u Mostaru. Tada je čaršija (carshiva) imala više od 30 različitih vrsta obrta.
Danas smo sretni kada vidimo da čak i nakon što je prošlo mnogo godina, uske ulice čaršije u Mostaru i dalje inspiriraju ljude iz cijelog svijeta kako bi stvorili još više umjetnosti.

(sa stranice: tourguidemostar.com)



(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen