Donnerstag, 23. März 2017

Sa starih fotografija, širom svijeta (4): Putnici kroz vrijeme

Nije sve kako se čini! Ili, ipak? Putovanja kroz vrijeme


Dokaz o putovanju kroz vrijeme se može pronaći u mnogo istorijskih zapisa i fotografija. Ovdje samo nekoliko fotografija, poredanih tematski. Da li su ti dokazi ujedno i znaci da u realnom životu zaista postoji putovanje kroz vrijeme? Može biti. Neki istorijski zapisa i fotografije vode do ovakvih tragova. Ljudi vjeruju da se putovanje kroz vrijeme dešava konstantno oko nas. Mi smo samo potpuno nesvesni toga.



 Astronaut iz srednjeg vijeka

Na slici je kip, koji liči na astronauta, a nalazi se na Salamanca katedrali u Španiji. Katedrala je građena skoro dva vijeka između 1600 i 1800, a kipovi su isklesani od kamena. Šta je kip mogao predstavljati onoga vremena? Vanzemaljce, ili...? Ostaje zagonetka.



Metalni sat u kovčegu

Kineski arheolozi su navodno pronašli mali, ali savršeno oblikovani metalni sat, u jednom kovčegu, koji bi trebao biti star najmnje 400 godina. Oni su ostali šokirani kad su na satu ugledali zaleđeno vrijeme 10:06, i ugravirano „Swiss“ na poleđini...???



Nestali čovjek

Priča govori o mladiću po imenu Rudolph Fentz, koji je ubijen u taksiju u junu 1950. godine na Times Square u New Yorku. Navodno je bio obučen u odjeću iz 18. stoljeća, imao je bakarne toke na sebi i pismo iz 1876, Njujorška policija, koja je izvršila uviđaj, pronašla je da se radi o muškarcu koji je navodno nestao 1876, godine...


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen