Donnerstag, 7. Januar 2016

Za arhivu, rukomet: Kosovo - BiH 29:33

Foto: Anadolija
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv selekcije Kosova nastavila je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.
Izabranici selektora Dragana Markovića pobijedili su Kosovo u Đakovici rezultatom 33:29, a BiH su do nove pobjede u kvalifikacijama predvodili Nikola Prce s devet i Dejan Malinović sa šest golova.
U prvom poluvremenu meča, odmah se vidjelo da je BiH mnogo kvalitetniji protivnik. Bh. rukometaši su u prvoj dionici utakmice imali velikih osam golova razlike, ali domaći sastav, koji u ovom kvalifikacijama još uvijek nije uspio osvojiti bodove, nije se predavao, te je u nekoliko navrata smanjivao rezultatski deficit.
Kosovo je pred kraj drugog poluvremena uspjelo doći i do tri gola zaostatka, ali BiH, predvođena rapoloženim Prceom, nije dozvolila iznenađenje, koje bi za naš tim bilo ravno katastrofi.
Revanš utakmica sa Kosovom igraće se 9. januara u Tuzli, dok se u preostala dva duela kvalifikacija bh. tim sastaje sa Slovačkom, 13. januara u Hlohovecu, i Litvanijom, 17. januara u Tuzli.
Nakon ove pobjede, reprezentacija BiH zauzima prvo mjesto u Prvoj grupi kvalifikacija, a da li će zadržati tu poziciju zavisi o sutrašnjem duelu između Litvanije i Slovačke.
(novasloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen