Freitag, 29. Januar 2016

Dolly Parton: Vječna ljubav

dolly parton
Ona ima pačiji izraz lica, sa slatko napućenim usnama, koje je koristila decenijama prije nego što je velika većina žena to počela koristiti kao profil sliku na facebooku: Dolly Porton, američka country zvijezda, živa legenda promuklog glasa, nositeljka perika, zadivljujućih grudi, kuma prvoj klon ovci, koje je po njoj dobila ime Dolly, nakinđurena tetka, pjevačica hitova, a uz sve to, veoma uspješna kantautorka, koja je prije nekoliko dana napunila sedam decenija.
I ukoliko još želite nešto znati: Dolly je autor pjesme „I Will Always Love You“, najljepše pjesme koju je izvela preminula soul diva Whitney Houston. Istu pjesmu, Dolly je izvodila daleke 1974. godine, ali ne glasom kao Whitney, nego njenim vlastitim glasom.
Prodala je stotine miliona albuma, dobila osam Grammy nagrada. Ona je već dugo vremena najuspješnija country pjavačica na svijetu. Ona je besprijekorno dobra djevojka, iako izgleda kao porno glumica, koja je lagan zalogaj za muškarce.
Ona o tome kaže: „Moja slabost su hrana i muškarci, upravo tim redom”.
A u stvarnosti, ona je velika talentovana žena, koja voli da se ludo oblači, a živi s istim muškarcem već pedeset godina. Upoznala ga je u jednom salonu za pranje veša u njenog prvog dana boravka u Nashwilleu. I čitav svoj život je provela uz njega.
Operacije uljepšanja koštale su je do sada 600 hiljada dolara. Ona nema baš najbolji ukus u svakoj životnoj situaciji. Uostalom, zbog čega nekoga optuživati za tako nešto. Sve što ona uradi u svakom slučaju je originalno.
„Ja sam najbolja Dolly Parton, koje može biti”, a na toliko uvjerljivu samospoznaju čovjek se može samo nakloniti.
Život je od rane mladosti nije ni malo mazio. Odrasla je u porodici sa još jedanaest braće i sestara. Usprkos svemu, popela se veoma visoko. Kao muzičarka, glumica, poslovna žena.
I kako se čini, to bi moglo još potrajati.
(izvor:weltwoche)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen