Montag, 18. Januar 2016

Za arhivu: BiH - Litvanija 31:22



Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je okončala grupnu fazu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj koje se igra naredne godine.
U Tuzli je savladana selekcija Litvanije, rezultatom 31:22 , a podsjećamo, to je jedina selekcija koja je rukometnim Zmajevima uzela bod u ovim kvalifikacijama.
Iako su gosti dobro stajali na parketu tuzlanskog "Mejdana", uigranost momaka Dragana Markovića i više od 4.000 posjetitelja "ubilo" im je volju za nadmetanjem, polovinom drugog poluvremena.
Selekcija BiH je od početka kontrolisala susret, a Litvanci su dobar dio meča imali rezultatski priključak. Ipak, koncentracija Litvanaca je padala kako je drugi period odmicao, a rukometaši BiH su to iskoristili 10 minuta pred kraj, kada su ostvarili prednost od pet nedostižnih golova za goste, što je kasnije poraslo i na +9 za igrače Dragana Markovića. 
Bosna i Hercegovina je tako prvu fazu kvalifikacija okončala sa pet pobjeda, i jednim remijem, ubjedljivo prva u grupi, a iza sebe je ostavila Slovačku, Litvaniju i Kosovo.

(N1)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen