Mittwoch, 13. Januar 2016

Uskoro novi izgled Tepe




fotosi Nova sloboda 13. januara 2016.

Pijaca u Mostaru, poznata Tepa, uskoro će dobiti novi izgled, nakon što su „Tržnice-pijace“ d.o.o. Mostar krenule u njenu revitalizaciju
Zbog finansijskih mogućnosti odlučilo se projekat provoditi u nekoliko faza. U prvoj fazi, koja je već završena, urađeni su zemljani radovi, struja, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura i asfaltiranje platoa.
„Vrijednost nove faze obnove Tepe biće oko 300.000 KM. Međunarodna organizacija IFAD je zadovoljna uloženim finansijama iz prethodne faze, te je nakon apliciranja Uprave firme, obezbijedila jedan dio sredstava za fazu koja je u toku. Grad Mostar se uključio u ovaj veoma bitan projekat za razvoj i ljepši izgled grada“, kaže Kajtaz Kajtaz, direktorica „Tržnice-pijace“ d.o.o. Mostar .
Druga faza obuhvata izgradnju čelične konstrukcije za natkrivanje Tepe. Radovi, koje izvodi građevinska firma „Gradnja“ d.o.o. Mostar odvijaju se po planu, a očekuje se da će biti završeni za 90 dana.
Zelena pijaca ostaje u funkciji, a na usluzi potrošačima biće i štandovi sa mliječnim proizvodima, svježim povrćem i voćem.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen