Montag, 15. Dezember 2014

Iz Zlatanovog vokabulara: Genijalac, patuljak, filozof i božanstvo

Nedavno je Zlatan Ibrahomovic na video kanalu njegovog poslodavca Paris St. Garmaina izabrao njegov idealni tim i pri tome izdiktirao jedanaest imena, među kojima su bili Iniesta, Xavi, Lionel Messi i naravno on, Zlatan Ibrahimović.







Uz svako ime, dodao je neki nadimak. Za sebe je kazao: Božanstvo, a za Messija, jedini mogući nadimak: Genijalac. Naravno, zaboravljajući potpuno nadimak koji je prišio Messiju, dok je igrao sa njim u Barceloni.

A u stvari, bila je to jedna igra riječima, koja se u realnost pretvorila u srijedu večr, na Camp Nou. U zadnjem kolu grupne faze, Barcelona je ugostila PSG. Sudar Božanstva i Genijalca. Ibrahimović je susret otvorio po svojoj mjeri, golom za vođstvo. U nastavku su sa druge strane pogađali Messi, Neymar i Luis Suarez. I naravno, završilo je pobjedom domaćina 3:1, pri čemu je Barcelona potisnula PSG na drugu poziciju u grupi. Ibrahimović je, samo uslovno kazano, bio ljut na svog nekadašnjeg suigrača, Messija, kako pokazuju fotosi.

Njih dvojica se veoma cijene, iz jednog ranijeg perioda. U ljeto 2009. Godine, Barcelona je u njene redove bila dovela Zlatana Ibrahimovića, ali tadašnji trener Barcelone, po imenu Pep Guardiola, u špic napada stavio je Messija. Zlatan je morao iz ekipe. Novu ulogu Messija Zlatan je prokomentarisao na svoj način:

„Toga filozofa mi ne trebamo ovdje (misleći na trenera). Patuljak i ja smo dovoljni (pod ovim patuljak, mislio je na Messija)”.

Zlatan je nakon toga otišao u Italiju, pa u Francusku, gdje još uvijek čeka ostvarenje njegovog proročanstva, da će zajedno sa Paris St. Garmainom, osvojiti Ligu šampiona.

Za sada, PSG se plasirao se u k.o. rundu. Kako će biti dalje, sačekaćemo da vidimo.

Izvlačenje susreta osmine finala Lige šampiona je u ponedeljak.

Smail Špago
novasloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen