Freitag, 12. Dezember 2014

Ah, ta nostalgija: Ima li šansi čuveno mostarsko Korzo??

Mostar je zaista zanimljiv grad, što potvrđuje i ovaj najnoviji slučaj.



Nakon što je, od ponedjeljka 8. Decmbra, postavljeni štandovi za uličnu prodaju prazničnih delicija i prikladnih rukotvorina sa pedesetak kreativnih izlagača na rekonstruiranoj i lijepo uređenom Šetalištu, čuvenom Korzu sedamdesetih godina, Mostarci su počeli stidljivo dolaziti i „kibicovati“ što se to događa, da bi se juče na Facebook stranici grupe „Maturanti Mostara 72“, pojavio poziv za susret na Korzu u subotu u 12 sati.

Preporučeno je da se povedu i unučići, ili kućni ljubimci (u zavisnosti od toga šta ko danas izvodi u šetnju!). Postoji i napomena da su mini suknje, brkovi i duga kosa preporučeni.

Da li je to samo još jedna šala vječno duhovitih Mostaraca, ovaj put šezdesetogodišnjaka, ili je ovaj mali skromni projekat Gradske uprave na jednoj od najljepših mostarskih ulica potdstakao početak revitalizacije mostarskog Korza.

A, možda postoji mogućnost da se mostarsko Korzo zaista i dogodi? Ako ne u subotu, možda u skoroj budućnosti.

Možda smo postali zasićeni sapunica, kafića i prodajnih centara, ili za njih više nemamo para, pa smo spremni početi otkrivati čari spontanog i besplatnog susreta na ulici i u javnom prostoru.

Možda?

(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen