Montag, 16. Mai 2016

Za arhivu: Velež na kraju sezone 2015/16

FK Velež na kraju sezone 2015/16

Upravo završenu sezonu u Premijer ligi Bih obilježilo je slijedeće
Zrinjski je po četvrti put osvojio šampionsku titulu.
Izlazak u fudbalsku Evropu obezbijedili su Sloboda i Široki Brijeg.
Iz premijerligaškog društva ispali su Velež, Borac, Travnik, Slavija, Drina  i Rudar.
Prvi strijelac lige je Leon Benko iz Sarajeva sa 18 postignutih golova.

Datum 15. maj 2016. godine
30. kolo BH Telecom Premijer lige BiH
Rudar P. – Velež 4 : 0
Sastav : Voloder, Husić, Benca, Lukomirak, Jakirović, Jakupović, Demić, D. Ćemalović ( 57. Tatar ), Serdarević, Zuhrić ( 46. Peco ), Papaz ( 87. Memić ), trener : Tojaga        

Rudar se bolje snašao u duelu s Veležom, a u vođstvo je došao u 23. minuti golom Rokvića. Bolju igru, domaći su krunisali s još dva gola, koje je postigao raspoloženi Jakupović. Domaći su, u 78. minuti, povećali vođstvo golom iz penala, koga je postigao Milutinović.
Nakon deset uzastopnih godina boravka u Premijer ligi, Velež sa još pet timova ide u niži rang takmičenja. Premijer liga će od naredne godine brojati dvamaest timova, što bi trebalo doprimijeti kvalitetu fudbala u domaćem prvenstvu. Za ekipe koje su napustile Premijer ligu na redu je konsolodacija, oporavak i dugotrajan i mukotrpan put povratka. Među šeest ekipa koje su ispali iz lige, nalaze se dva nekadašnja prvoligaša iz Prve savezne lige, Borac i Velež.

Prethodni boravak u Nižem rangu talmičenja trajao je tri sezone. Ostaje nada i očekivanje da će ovog puta to trajati kraće.
(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen