Sonntag, 8. Mai 2016

Za arhivu: Velež Čelik 0:0


Mostar, 7. maja 2016.

Velež – Čelik 0 :0

U 29.kolu BH Telecom Premijer lige snage su odmjerile ekipe Veleža i Čelika, a završena je rezultatom 0:0.
Kiša koja je padala cijelu utakmicu malo je otežala igračima igru, al bez obzira na to, ekipe su uspjele doći do par prilika. Čelik je u dva navrata pogodio prečku, a kod Rođenih, dvije dobre prilike promašio je Rovčanin.
Na kraju, remi je najrealniji rezultat, i sa prvim osvojenim bodom u proljetnom dijelu sezone se opraštamo od svojih navijača. Hvala svima koji su danas došli i pozdravili Rođene.
U duelu starih rivala mreže su mirovale, a Velež je nakon dugo vremena uspio da ostane neporažen. Čelik je u Vrapčićima igrao bez petorice standardnih igrača, a najveća opasnost po gol Bobića bio je Karić, no nije bio najprecizniji. Imao je i Velež svoje šanse, posebno preko Rovčanina, ali mreža Zeničana je ostala netaknuta. U svakom slučaju, ovo je bila utakmice bez rezultatskog značaja i za jedne i za druge. Velež se oprostio davno od lige, dok će Čelik na Evropu i neke bolje rezultati pričekati još neko vrijeme.

Velež - Čelik 0:0
Velež: Bobić, Jakirović, Mahinić, Serdarević (Memić), Hajdarović (Tatar), Demić, Rovčanin, Jakupović, Zuhrić (Peco), Lukomirak, Količić.

Čelik: Bukvić, Grahovac, Kazazić, Karić, G. Popović, M. Popović, Bureković, Pezer, Hećo, Jusić, Jevtić.

 (izvor:fkvelez)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen