Freitag, 20. Mai 2016

"Street-art" na mostarski način




Streeat art festival još jednom zaokuplja grad Mostar, a trajaće od 20. maja do 14. juna ove godine. O samom festivalu u drugom, ozbiljnijem prilogu. Ovdje jedan osvrt na "Street-art" na mostarski način, zabilježen kamerom Nove Slobode.

"Umjetničko djelo" na sred ceste

U Mostaru je iznenađenje samo kad se desi nešto lijepo, što je, ruku na srce, vrlo rijetko.
A da se ružne slike iznova pojavljuju pred našim očima, dokaz je najnovije „umjetničko djelo“ na Titovoj ulici, ispred stambenih objekata u kojima stanuju paraplegičari.
Još se nije stišala bura oko sramotnog izvođenja radova prilikom postavljanja kanalizacionih kolektora i „asfaltiranja“, od koga vozače automobila boli glava i lažnih obećanja gradskih vlasti da će se Titova ulica prekriti novim slojem asfalta i postaviti novi ivičnjaci na trotoarima, kako je to urađeno u drugom dijelu grada, gdje su, zbog istog razloga, ceste bile raskopane, a u ponedeljak je  rovokopač, na kome nije bio naziv firme, iz ko zna kojih razloga, raskopao dio ceste. U toku dana, „posao“ je završen.
Novi asfalt nije postavljen ni poslije pet dana, ostala je rupa, od koje strepe mnogi vozači.
Proći će još dosta dana, dok se nadležni ne „smiluju“ i uklone ovo „umjetničko djelo“, a do tada vozačima ostaje samo da gunđaju. Naravno, firma koja je raskopala dio ceste, ostaće nekažnjena.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen