Sonntag, 5. Dezember 2021

Pobjeda Rođenih na Koševu

 







tabela nakon 19. kola Premijer lige,
bez - 3 boda kazne Veležu,
preuzeto sa stranice kicker.de


Velež je na Koševu slavio protiv Sarajeva. Rođeni su bili bolji u svim elementima igre i došli do nova tri boda, u inat grobara bh fudbala, oličenih u rukovodstvu FS BiH.


Premijer liga BiH, 19. kolo

Sarajevo – Velež 0:2 (0:2)

Stadion: Asim Ferhatović Hase.

Gledalaca: 1.000.

Sudija: Bandić Antoni (Grude).

Žuti kartoni: Oremuš, Dupovac, Šabanović, Velkoski (Sarajevo), Bogdanović, Drina, Isić, Vehabović (Velež).

Crveni karton: Šabanović (Sarajevo).

Strijelci: 0:1 - Anđušić (9), 0:2 - Zajmović (17p).

Sarajevo: Dizdarević; Lazić (30. Šabanović), Kurdić, Dupovac; Oremuš (61. Ramić), Đokanović (61. Kobiljar), Palić (30. Varešanović), Pidro; Velkoski, Bagarić, Cmiljanić (73. Ahmetović). Trener: Goran Sablić.

Velež: Bogdanović; Ćosić, Isić, Zeljković, Radović; Drina (59. Hasanović), Radovac, Džanković (33. Cvijanović), Peco (74. Brandao), Anđušić (74. Vehabović); Zajmović (59. Dejanović). Trener: Feđa Dudić.


Po izuzetno teškom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase, Velež je pobijedio FK Sarajevo rezultatom 2:0 i tako krenuo ka gornjem dijelu tabele. Pitanje pobjednika je bilo riješeno u prvom poluvremenu utakmice kada su Rođeni postigli dva gola i onemogućili Bordo tim da im napravi ozbiljnije probleme, te tako došli do velike pobjede protiv jednog od najvećih rivala. 

Sarajevo je očajno otvorilo utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase, pa je Velež opasno zaprijetio već u trećoj minuti susreta. Anđušić je centrirao, a Drina šutirao glavom, no lopta se od Đokanovića odbila u korner nakon kojeg nije bilo opasnosti po domaće. Minutu kasnije dalekometni udarac Džankovića je otišao preko gola Dizdarevića da bi u sedmoj minuti Velkoski pokušao sa centra igrališta uhvatiti Bogdanovića na spavanju, ali je loše šutirao i ostalo je 0:0. 

Rođeni su u devetoj minuti došli do vodstva. Radovac je sjajno uposlio Pecu koji je centrirao sa lijeve strane, a Anđušić pogodio glavom protiv svog bivšeg kluba. Šest minuta kasnije jedanaesterac za Velež i to poslije prekršaja Oremuša nad Radovićem. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Dženan Zajmović za ogromnu prednost mostarskog sastava. U 18. minuti susreta prvo uzbuđenje ispred gola Bogdanovića, no udarac Cmiljanića je otišao pored desne stative.

Dvije minute kasnije velika prilika za Sarajevo, no udarac Bagarića je završio na stativi gola Bogdanovića da bi potom golman Rođenih odbranio udarac Oremuša nakon centaršuta Pidre. U 29. minuti velika šansa za Rođene. Anđušić se poigrao sa Pidrom i onda šutirao, no njegov udarac je odbranio Dizdarević. To je natjeralo Gorana Sablića da napravi dvostruku izmjenu već u 30. minuti susreta. Igru su napustili Lazić i Palić, a na teren su ušli Varešanović i Šabanović. 

Cmiljanić je u 31. minuti glavom šutirao pored gola da bi potom Dizdarević stigao do lopte prije Pece koji je bio u dobrom prodoru. Igrao se 35. minut kada je Cmiljanić bio u jako dobroj situaciji, no šutirao je pored gola što je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, te se na odmor otišlo pri rezultatu 2:0 za Velež. U nastavku smo vidjeli puno lošiju predstavo nego u prvom poluvremenu, te nismo uspjeli zabilježiti ozbiljniju priliku, Velež je mirnom i kvalitetnom igrom sačuvao prednost iz prvog dijela, te došao do velike pobjede.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen