Mittwoch, 16. August 2017

Izložba "Mostar u bojama ljeta" u Centru za kulturu Mostar


Velika kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara i njihovih prijatelja pod nazivom “Mostar u bojama ljeta”, organizovana u  sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2017”, biće otvorena u srijedu 16. avgusta u 20 sati u velikoj sali Centra za kulturu.
Na izložbi će učešće uzeti oko 40 umjetnika, koji dolaze iz Mostara kao i Mostaraca koji trenutno žive u zemljama EU. Cilj izložbe jeste promovisati zajedništvo kroz umjetnost.
Među izlagačima su Adin Hebib, Josip Mićković koji živi u Irskoj, Nina Acković  koja dolazi iz Belgije, Zdenko Bošković iz Holandije, Mili Selimović iz Norveške, Muriz Sefić iz Švedske, Miodrag Milićević iz Srbije.
Tu su još brojni Mostarci koji više nemaju mjesto prebivanja u Mostaru, ali koji i dalje kroz svoja djela iskazuju  čežnju za ovim gradom. Među njima su ozbiljno nagrađivani umjetnici, profesori, kao i mnogi poznati umjetnici, akademski  slikari.
Na ovoj velikoj kolektivnoj izložbi,  svojim radovima se predstavljaju i nama već dobro poznati: Salko M. Pezo, Florijan Mićković, Ramiz Pandur, dr. Vesna Oborina, Alica ,Đani i Anel Jakirović, Nusret i Zarifa Velić, Merima Ivković, Nermin Pala, Seka Behmen, Goran Milinković, Slavenka Volić, Mustafa Baja Hadžajlić, Salko Batlak, Miro Burić, Azra Avdagić Hamzić, Zijada Zekić, Zlatko Batlak…
Izložbu će otvoriti Alma Fazil Obad.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen