Samstag, 22. August 2015

Pobjednica festivala "Ilidža 2015“ Slađa Hodžić sa pjesmom „Ni zore, ni dana“


Pobjednik festivala narodne muzike "Ilidža 2015" je pjesma "Ni zore, ni dana" u izvođenju Slađe Hodžić. Autor muzike pobjedničke pjesme je Mensura Bajraktarević, a teksta Lejla Adilović Terović, dok je aranžaman uradio Almir Buza .
Petnaest kompozicija i izvođača takmičilo se za festivalske nagrade. Bili su to pretežno interpretatori mlađe generacije u potrazi za svojim mjestom pod estradnim suncem.
Slađa Hodžić je nagrađena i kao najuspješnija interpretatorka, a nagradu za aranžman osvojio je Almir Buza. Za tekst pjesme “Sarajevo” nagrađen je Ismet Horo, a za muziku iste pjesme Samir Zavlan.
Takmičarska večer festivala narodne muzike "Ilidža 2015" odr#ana je 21. augusta 2015.. Velika imena počinjala su karijeru upravo na sceni "Ilidžanskog festivala", tu su nastali najveći hitovi, a svoju blistavu karijeru započeli su najveći interpretatori sevdalinke. Sinoćnu manifestaciju nije spriječila ni kiša, pa su tako mnogi posjetioci uživali u lijepoj pjesmi.
Na festivalu svoju sreću okušali su: Semir Hasić, Adnan Nezirov, Džana Ljuca, Ifeta Behmen, Šaćir Ameti, Šerif Ćosić, Adan Mulahasanović, Slađa Hodžić, Nesib Delibegović, Afan Smajlović, Abid Sakalaš i Ivan Grubišić, Zijad Klopić, Asim Brkan, Nihada Kapetanović i Anel Čorda.
Specijalni gosti takmičarske večeri bili su Hari Varešanović, koji je sve prisutne počastio izvedbom dvije sevdalinke, Denial Ahmetović, te Ljubica Berak koja je u zanosu emocija prošlih festivala pustila suzu.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen