Dienstag, 18. August 2015

Nešto lijepo iz Mexica - Selma Hayek


Ovih dana u centru pažnje javnosti našla se glumica Selma Hayek, kada je svojim izjavama kontrirala predsjedničkom kadndidatu Donaldu Trampu na njegove antiimigrantske izjave kojima je njene zemljake iz Mexica nazvao dilerima droge i siledžijama.
Selma u svojim izjavama ni u jednom trenutku nije spomenula njegovo ime, smatrajući to bezvrijednim, kako mu time ne bi dala još veći publicitet. Glumica je, tom prilikom, rekla da je predsjednički kandidat uvrijedio njene zemljake, za koje se on još nada da će mu dati glasove na izborima. Hayek je, inače, prijeklom iz Mexica, naturalizovana je američka državljanka, a za Trumpove izjave je dodala da su dokaz kako su „diskriminizacija i rasizam puno veći problem u ovoj zemlji nego što se to prihvata”. Trump je u svojoj izjavi kazao kako imigranti u zemlju donose drogu i kriminal, da su silovatelji, ali da pretpostavlja da među njima ima i dobrih ljudi, pri čemu je ponovio da je on broj jedan za hispanoamerikance na izborima.
Selma Hayek Jimenez rođena je 2. septembra 1966. godine u gradu Coacakoalcos, država Veracrus, Mexico. Majka joj je Meksikanka, dok joj je otac libanski imigrant. Odrasla je u katoličkoj porodici, a u internat „Louisiana” poslata je sa samo 12 godina. Hayekova se vraća u Mexico, da bi je konačno poslali u Houston (Texas) da živi sa tetkom, gde je ostala do svoje 17. godine. Kasnije se vraća u Mexico Cyti, gde studira na Odsjeku za internacionalne komunikacije. Na nezadovoljstvo svoje familije, odlučila je da odustane od studija i posveti se svojoj davno otkrivenoj ljubavi – glumačkom pozivu. Počinje u lokalnim pozorišnim produkcijama, a karijeru nastavlja na televiziji, gdje dobija i glavnu ulogu u popularnoj sapunici „Teresa”. Uspjeh serije donio je Hayekovoj popularnost u domovini, ali u želji za većom popularnošću šokirala je svoje obožavaoce odlaskom iz serije zarad karijere u Los Angeles. Zvijezda sapunskih opera u rodnom Mexicu, Hayekova je rizikovala svoju dotadašnju karijeru dolaskom u Los Angeles, gdje se borila da je shvate ozbiljno.
Smatra se da je Salma Hayek prva meksička glumica koja je postala holivudska zvezda još od vremena Dolores del Rio. Šansu joj se pružila s ulogom u filmu „Desperado” (1995), kojim je Hayekova stekla reputaciju jedne od najseksepilnijih, a ubrzo i najzaposlenijih glumica Holyvooda. (wikipedia)
(izvor: dailymail)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen