Montag, 2. Oktober 2023

Tragikomedija, lakrdija, žrtva sudija

 





Umjesto izvještaja sa utakmice u Banjaluci:


Velež najnovija žrtva sudija: Njegomirović i pomoćnici pogurali Borac do pobjede

Nogometaši Borca pobijedili su u derbiju 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Veleža rezultatom 2:0, ali nakon utakmice odigrane u Banjoj Luci najviše se priča o suđenju glavnog sudije Aleksandra Njegomirovića.

Da će arbitar iz Prnjavora uzeti show igračima moglo se naslutiti već u 20. minuti kada je isključio gostujućeg igrača Asmira Suljića koji je, ruku na srce, na dosta bespotreban način dobio dva žuta kartona odmah na početku susreta.

Njegomirović je i u nastavku utakmice sudio dosta tendeciozno u korist domaćina, poput dodjeljivanja nepostojećih kornera, a najviše kritika od Veležovih igrača dobio je polovinom drugog poluvremena.

Naime, Sebastian Herrera je žestoko startovao s leđa i s obje noge na Giorgija Guliashvilija, ali Njegomirović u tim trenucima nije dosudio čak ni prekršaj za Rođene.

Sudije se nisu proslavile ni u sudijskoj nadoknadi kada je Borac postigao pogodak za konačnih 2:0 preko iskusnog Stojana Vranješa.

Pomoćnik Radislav Kačavenda, koji se nije dobro ni postavio, nije signalizirao Njegomiroviću da se Vranješ nalazio u očitom ofsajdu pa je ovaj gol priznat i time je zaključen susret.

Borac se sinoćnjom pobjedom učvrstio na prvom mjestu Premijer lige BiH s pet bodova više u odnosu na drugoplasirano Sarajevo, dok je Velež ostao na petoj poziciji. U narednom kolu Borac gostuje GOŠK-u, a Velež će ugostiti Posušje.

(klix)


Tragikomedija u Banjaluci: Skandalozna odluka Njegomirovića na štetu Veleža

Borac je poveo majstorijom Kvržića početkom drugog poluvremena, a vrijedi napomenuti da Velež od 21. minute igra sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Asmir Suljić.

Ni ova utakmica Borca nije mogla proći bez skandaloznih odluka na štetu protivnika banjalučkog tima, a jednu takvu vidjeli smo sredinom drugog poluvremena.

Fudbaler Veleža Guliashvili je bio u napadu i u posjedu lopte kada ga je brutalnim startom pokosio igrač Borca Sebastian Herrera.

Za start koji bi se mogao sankcionisati čak i crvenim kartonom, sudija Njegomirović nije smatrao ni da treba dosuditi kao faul.

Nevjerovatno..

Drugi gol u posljednjoj sekundi postigao je Stojan Vranješ, ali je riječ o očiglednoj nedozvoljenoj poziciji koja nije dosuđena.

Nevjerovatno!


Lakrdija u Banjaluci

Novu pobjedu Borca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponovo je zasjenilo suđenje. Ovaj put su lakrdiju napravili Aleksandar Njegomirović, Mirza Demir i Radislav Kačavenda.

Uprkos tome što je 70 minuta igrao s igračem manje, Velež je prikazao dobru igru i u nekoliko navrata bio u prilici i da izjednači, no sudije su im značajno odmogle u tom naumu.

Odnosi se to dosta na situaciju iz 65. minute kada je Herrera "pomeo" Guliashvilija, ali fudbaler Veleža nije dobio niti faul. Glavni sudija Njegomirović i pomoćnik Demir to jednostavno nisu vidjeli.

Radislav Kačavenda se također upisao u listu lakrdijaša 9. kola, jer je previdio očigledan ofsajd u kojem se nalazio Stojan Vranješ u 94. minuti kada je postavio konačan rezultat.

(sportsport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen