Donnerstag, 27. September 2018

Zaustavljeni momenti: Slike dana


Berba lotosovog korijena kod Haiana u istočnoj kineskoj provinciji Jiangsu. Lotosov korijen se koristi svjež, kao svježe povrće, ili prerađen. Najčešće se koristi u orijentalnoj medicini u otklanjanju različitih zdravstvenih tegoba.

Jedan vatrogasac iz Malezije prektično pokazuje kako se kobra može držati u smirenom stanju. Da li je u pitanju neka vrsta dresure, ili nešto drugo, nije poznato. U svakom slučaju, respekt za hrabrost.

U Hamburgu se već duže vremena održava Redhair Day, kada se u tamošnjem Hafen Cityju.  sakupilo njih oko 200 iz čitave Evrope i kako bi proslavili njihov kolektivni identitet.

A šta se sve može napraviti jednom animacijom, pokazali su animatoru na Lollapaloza dvodnevnom muzičkom festivalu na Olimpijskom parku u Berlinu. Ovaj festival se na ovom mjestu održao po četvrti put, a pored učešća preko 70 bendova iz čitavog svijeta, posjetiocima su  ponuđene i razne vrste atrakcija, kao na slici.

Radnik u solani upravo “bere” cvijet soli, Fleur de Sel de Guerande, koja se dobija isparavanjem morske vode u velikim plitkim bazenima kao na slici. Ovaj proizvod se prodaje neobrađen, a gurmani cijene njegov ukus zbog udjela kalcija i magnezijevog sulfata koji nema u kamenoj soli.

A kako to izgleda kada gore “kraulaju” plivači, a dole u vodi jato riba plovi i gleda svoga posla, pokazuje slika sa jednog takmičenja u blizini Eilata u Izraelu.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen