Sonntag, 9. September 2018

Red Bull Cliff Diving: Hunt i Jimenez pobjednici u Mostaru 2018.







Četvrti put zaredom u Mostaru je održan veliki sportski spektakl u sklopu takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva gdje su u subotu sa Staroga mosta najbolji svjetski skakači i skakačice pokazali svoje nevjerojatno umijeće.
Borba za prvo mjesto bila je krajnje neizvijesna, da bi na kraju pobjedu na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Mostaru odnio Britanac Gary Hunt, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Michal Navratil i Catalin Preda.
U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Meksikanka Adriana Jimenez, a slijede je Rhiannan Iffland (AUS) i Jessica Maculay (UK).
Osim što je pohvalio sjajnu atmosferu u Mostaru, Hunt je kazao kako skakanje sa Starog mosta predstavlja poseban izazov za sve skakače te da je to jedno od najtežih mjesta s kojih je skakao.
Pobjednica ženskog dijela takmičenja atjecanja Meksikanka Adriana Jimenez izjavila je kako uživa u pobjedi kao što je uživala i u takmičenju i predivnoj atmosferi.
Muškarci su u Mostaru skakali s 27 metara, a žene s 21 metra visine. Ovogodišnje takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva završava u Italiji 23. septembra.
(novasloboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen