Sonntag, 12. August 2018

Svijet i u svijetu svašta: Slike sedmice


U gradu Imperial Beach u Kaliforniji, pas u punoj opremi stoji na dasci za surfanje. Svake godine ovdje se održava „Imperial Beach Surf Dog Competition“. Pri tome, četvoronošci stoje na dasci i pokušavaju pokazati njihove sposobnosti u borbi sa valovima.


Istovremeno, u kanadskom Bonnyvilleu, održava se tradicionalni rodeo, a na slici se vidi momenat kada je jedan jahač bio zbačen sa leđa bika.


Maketa ljudskog kostura od lego kockica postavljena je u jednoj izložbenoj vitrini na najvećoj izložbi Lego modela u Zagrebu u Hrvatskoj. Posjetioci se tu mogu zabaviti i oduševiti posmatranjem preko 100 velikih modela izrađenih od šarenih lego kockica.


Avion za gašenje požara ispušta već poznatu crvenu prašinu za gašenje šumskih požara . Zbog velike ljetne vrućinem u američkoj saveznoj državi Kaliforniji ovih dana bjesni više od dvanaest velikih požara. Nekoliko zadnjih sedmica, vatrogasci pokušavaju požare dovesti pod kontrolu.


U Longnanu u Kini, djeca treniraju sa košarkaškim loptama. Ovo je jedan od kurseva, koji se za đake organizuju tokom školskih ferija. Ko zna, možda će nekom od njih pasti na pamet da pokuša loptu ubaciti u koš, a kasnije, možda da od toga da napravi i karijeru.


Članovi jednog Drillteams američkih Air Forces probaju za njihov nastup na „Royal Edinburgh Military Tatoo“ festivalu.


Aktivistkinja Ahed Tamimi ljubi spomenik nekadašnjeg predjednika Palestine Jasera Arafata u Ramallahu. Tamimi je prije toga odležala osmomjesečnu zatvorsku kaznu nakon napada na dvojicu izraelskih vojnika.


Članovi „Muslimanskog bratstva“ u vrijeme sudskog procesa u Kairu stoje zatvoreni kafezima. Krajem jula tamo je 75 pripadnika ove islamističke organizacije osuđeno na smrt. Sud ih je teretio za učešće u nasilnim protestima 2013. godine.
(web)
Smail Špago


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen