Freitag, 3. August 2018

Najljepša udarna rupa na putu







Najljepša udarna rupa Njemačke je konzervirana za naredne generacije. Krater u asfaltu, u jednoj ulici u Mönchengladbachu, sada je ispunjen providnom sintetičkom smolom. Na ovaj način, udarna rupa će ostati trajno za njene navijače, a istovremeno za vozače i pješake neće predstavljati opasnost.
Obradu udarne rupe obavila je umjetnica Maren Dornwaldt (33). Ona je akciju provela tajno, obradila rupu u asfaltu na jednom parkingu i pretvorila je u idiličnu minijaturu sa zlatnom ribicom i neonskim bojama. Umjetnica je ovo djelo  nazvala “Projekat Sommerloch” – “Projekat ljetna rupa” i nakon akcije slike postavila na instagram.
Ostalo je samo pitanje vremena šta i kako će se nakon uspješno završene akcije dalje dešavati sa umjetničkim djelom. Služba za održavanje puteva i ulica iz ovog grada dala je suaglasnost, uz napomenu da se mora obezbijediti saobraćajna bezbjednost na putu. Konačno rješenje je nađeno tako što je udarna rupa sa umjetničkom minijaturom ispunjena sintetičkom smolom.
Ne smijemo ni pomišljati, šta bi se dešavalo kad bi nekome kod nas palo na pamet da ukrašava udarne rupe po čitavom gradu?
(web)


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen