Samstag, 4. August 2018

Nevjerovatni momenti


Razna mjesta , različite zabave. Turisti se u Pragu zabavljaju, kotrljajući se na rijeci u providnim plastičnim kuglama. Ove kugle ovdje nazivaju „Zorb lopte“.


U Kolumbiji su održane „Igre centralne Amerike i Kariba 2018“. Alejandro Ariasje se našao u finalu skokova sa daske za muškarce.


Tako mnogo kupača na jednom mjestu. Velika vrućina je i u Tokiju primamila mnoge da se rashlade u brojnim bazenima, kao i ovdje na slici u „Yomiuri Landu“.


U Đakovu, na Kosovu, održani su 68. skokovi sa mosta. Trenutak jednog skoka, dok mnogobrojni gledaoci svoje mjesto nalaze na obalama Drima.


Ovih dana, mediji su puni izvještaja o požerima širom svijeta. Jedan koji je posebno bjesnio i načinio mnogo štete je onaj iz Grčke u okolini Atine. Vatrogasci su vrlo često bili nemoćni u borbi protiv vatrene stihije.


Ovogodišnji Tour de France je donio i jednu vrstu protesta poljoprivrednika, koji su bicikliste htjeli zadržati na cesti, stavljajući im prepreke od bala sijena. Umješala se i policija sa suzavcem, a on je dohvatio i jedan dio biciklista koji su bili u blizini.


U Kini je, uz pomoć drona, napravljena fotografija šarenih slanih jezera u pokrajini Yuncheng. Boje jezera mijenjaju se prema gustoći vode.


U Kanadi se na „K-days“ u Edmontonu održava susret Indijanaca iz tamnošnjih plemena. Ove godine se tamo sastalo oko 700 plesača, koji su predstavili tradicionalne indijanske plesove.


Nažalost, najviše slika u ovom i sličnim prikazima tokom ljeta 2018. pripada vremenskim i klimatskim katastrofama. Jedna od njih je bio krah jedne brane, a u poplavama nakon toga nestala su čitava mjesta, a prijavljeno je i 26 ljudskih žrtava. Na slici, čovjek koji gazi po vodi na poplavljenim ulicama mjesta Sanamxai, u potrazi za najbližim.
(web)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen