Sonntag, 19. August 2018

Druga pobjeda Rođenih



(fotosi:Mirso)




Fudbaleri Veleža, nakon odlične igre i ubjedljive pobjede u Čapljini, nastavili su pobjednički niz, ali su do 3 boda došli teže nego što se očekivalo.
Nošeni na krilima svojih fanatičnih navijača, fudbaleri Veleža furiozno su započeli meč sa Goraždom, čvrsto riješeni da što prije dođu u vođstvo.
Redale su se prilike pred golom  Ćulova, a onda je u 10. minuti stadion proključao. Nakon što je u šesnaestercu gostiju srušen Zvonić, sudija Bandić pokazao je na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Brandao – 1:0.
U jeku stalnih Veležovih napada, kada je gol visio u vazduhu, gosti umalo u 23. minuti nisu izjednačili. Veliku grešku napravio je golman Bobić, ali, na njegovu sreću, gosti nisu uspjeli poslati loptu u mrežu.
Ponovo je Bobić šest minuta kasnije pogriješio, ali gosti, i ovoga puta, to nisu znali iskoristiti.
Mogli su domaći povećati u đu 34. minuti, kada je Fajić izišao sam pred golmana Ćulova, koji je sjajno intervenisao i spasio svoj tim.
Potom je uslijedio kratkotrajni prekid utakmice zbog bakljade domaćih navijača, koji su na ovaj način obilježili petu godišnjicu od tragične pogibije člana KN Red Army Jasmina Kasumačića Kamača..
Domaći igrači nastavili su sa stalnim napadima, ali se na odmor, ipak, otišlo sa samo jednim golom u mreži gostiju.
Početak drugog poluvremena počeo je loše po Rođene. Smušenost domaće odbrane vješto je iskoristio Blagojević i u 50. minuti izjednačio rezultat.
Primljeni gol šokantno je djelovao na doamće igrače i umalo u 59. minuti nisu primili i drugi gol, ali je Islamagić propustio sjajnu priliku za gol.
Minut kasnije, prilika za Fajića, ali je bio neoprezan, a u 70. minuti gosti u ostali s igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Nidal Ćulov.
Nusmir Fajić već sada je pokazao da je veliko pojačanje Veleža. Deset minuta prije kraja utakmice, poslije velike opsade gola gostiju, Fajić je bio najprisebniji i loptu poslao u mrežu gostiju- 2:1.
U sudijskoj nadoknadi vremena, Fajić je ponovo obradovao domaće navijače, postigavši svoj drugi gol – 3:1.

Stadion Rođeni.
Sudija: Antoni Bandić (Grude)
Žuti kartoni: Nidal Ćulov (Goražde)
Crveni karton: Nidal Ćulov (Goražde)

Strijelci: 1:0 Brandao (10’ iz penala), 1:1 Blagojević 50’), 1:1 Fajić (80’), 3:1 Fajić (90’)

Velež: Bobić, Ferreyra, Zvonić, Kuduzović, Mešanović (od 62’ Cvijanović), Ćosić, Behram (od 59’ Lucas), Vehabović, Mujezinović, Brandao, Fajić.

Goražde: Ćulov Ne., Ćulov Ni., Dučić, Šehić, Đoković, Korjenić, Huseinspahić, Blagojević, Islamagić, Kapetan, Mirković.
(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen