Samstag, 25. August 2018

Hotel ni na nebu ni na zemlji








Hotel-restoran Aescher Wildkirchl u planinskoj oblasti Alpstein, u blizini Weissbada u Švicarskoj, široj publici postao je poznat sa naslovne strane magazina National Geographic. Hotel se nalazi na litici visokoj 2.500 metara, u sjevero istočnoj Švicarskoj.
Nakon što je magazin National Geographic priču o ovom hotelu objavio u svom serijalu „Destinacije života: 225 najnevjerovatnijih mjesta na svijetu“, broj gostiju ovog hotela se mnogostruko povećao. Međutim, infrastruktura zgrade, nije se mogla držati tempa sa rastućim brojem gostiju. Javili su se problemi sa vodosnabdijevanjem i električnom energijom. Postojeći sanitarni čvorovi ne zadovoljavaju savremene uslove korištenja.
Dok su brojni planinski hoteli, koji se nalaze u privatnom vlasništvu, u proteklom periodu uložili mnogo u obnovu svojih objekata, dotle su za hotel Aescher Wildkirchli, uprkos kontinuiranom uspjehu, ovi uslovi bivali ispunjavani samo djelomično.
Hotelom je prethodnu 31 godinu hotelom upravljala jedna porodica, koja je najavila da s krajem tekuće sezone odustaje od daljeg upravljanja. Objekat sada traži novog menadžera.
(tagblatt)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen