Mittwoch, 8. August 2018

Nakon 65 godina riješena zagonetka misterioznog skijaša


Identitet jednog skijaša nestalog prije 65 godina konačno je razriješen. Njegova familija nije više ni računala da će ikada saznati šta se s njim tada desilo.
Putem facebooka, jedan posrednik je pozvao na identifikaciju jednog sportiste, koji je poginuo na Matterhornu 1954. godine.
Nakon mjesec dana, protekle sedmice, slijedio je uspjeh: Poginuli je jedan Francuz, koji je u momentu smrti imao 35 godina. Njegova bratična, koja živi u Parizu, reagovala je na poziv, prijavila se na analizu, kako je izvjestila policija iz Torina u Italiji.
Njen otac, dakle brat od unesrećenog, dao je uzorke za DNA analizu, čime je unesrećeni mogao biti identifikovan. Brat je bio zatečen, a prije svega iznenađen, jer je davno nestalog brata, ipak, pronašao.
Leš je prije 13 godina izvađen iz glečera Aostatal na italijanskoj strani Matterhorna. Policija je tada startala sa potragom uz pomoć predmeta pronađenih uz leš, pulovera, Rosignol skija, naočala i zuba sa zlatnim punjenjem.
Unesrećeni nije bio oženjen, imao je interesantnan posao u francuskom ministarstvu za finansije, živio je u jednom elegantnom dijelu Pariza, volio je skijanje i izlete u Planine, napisala je policija o skijašu. Sada je konačno poznat i njegov identitet.
(web)
(NovaSoboda)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen