Sonntag, 25. März 2018

Knjiga „Ključ besmrtnosti“ autora Harija Slipičevića predstavljena u Holandiji





Sinoć je u prepunoj sali hotela “Van der Valk” u holandskom gradu Nijmegenu predstavljena knjiga “Ključ besmrtnosti” mostarskog autora Harija Slipičevića.
Promociju knjige je svojim prisustvom i prigodnim obraćanjem uveličala ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Mirsada Čolaković.
Knjigu su predstavili književnik Halil Džananović i Smail Špago, a o autoru je govorio Denijal Behram.
U pratećem programu, na zadovoljstvo svih prisutnih, Holanđanka Petra Terpstra, u pratnji profesrora Seada Siočića na harmonici, izvela je nekoliko sevdalinki na našem jeziku. Prisutne je zabavio humorista Osman Džiho. Program je vodio Adis Lizde.
Roman ‘’Ključ besmrtnosti’’ Harija Slipičevića, uzbudljiva je akcijska priča o opasnoj potrazi za misterioznom drevnom knjigom koja čuva tajnu vječnog života – ‘’Knjigom mrtvih’’. Vješto napisan roman prati Maca Lewita, profesora istorije iz New Yorka koji biva uvučen u rješavanje misterije oko jedne od najbolje čuvanih tajni na svijetu. Uzbudljiva i napeta radnja drži čitaoca u iščekivanju, stranicu za stranicom do samog kraja koji sadrži neočekivan obrat i otkriva sasvim nov pogled na istoriju našeg svijeta.
”Ključ besmrtnosti” je priča koja vodi čitaoca kroz prelijepe ambijente New Yorka, Egipta, Istanbula i šireg područja Mediterana. Kroz uzbudljivu radnju egipatski bogovi, drevne vojske i istorijske ličnosti prepleću se s tajnim društvima i policijskim agencijama u plamenu velikih zavjera, misterioznih simbola i drevnih zagonetki. Roman obiluje istorijskim činjenicama, slabo poznatim široj javnosti, zanimljivim i živopisnim likovima, uzbudljivim dijalozima i akcijom koja nadmašuje hollywoodske blockbustere.
Ovim romanom, Hari Slipičević postavlja smjela i intrigantna pitanja o svijetu koji poznajemo i daje potpuno nov pogled na stvarnost koja čini naše svakodnevice. Vješto napisan roman, uzbudljiva i napeta radnja drži čitaoca u iščekivanju, stranicu za stranicom do samog kraja koji sadrži neočekivan obrat i otkriva sasvim nov pogled na istoriju našeg svijeta.
”Ključ besmrtnosti” je prvi dio trilogije u nastajanju koja žanrovski i tematski osvježava regionalnu književnu scenu te nudi obilje avanture, misterije i akcije koja čitaoce neće ostaviti ravnodušnim.
(NovaSloboda.ba)         

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen