Mittwoch, 21. März 2018

Ako su jači, nisu brži






Dramatične momente, u kojima jedan mungos izbjegava da bude pojeden od četiri mlada lavića, snimio je jedan turista u Keniji.
Lavići su bili skoro sigurno da su se sami pobrinuli za večeru, kada je jedan od njih uhvatio mungosa, u trenutku kad je izašao iz jednog žbuna.
što je već bio u ustima jednog od njih, mungos je odlučio da se bori za život i da ne odustane. Oteo se iz usta lavića i spretno uskočio u jednu rupu u gomili zemlje, koja je imala dosta rupa povezanih podzemnih tunelima. Dok se mungos izgubio u rupi, razočarani lavići su oblijetali oko gomile zemlje, ne vjerujući kako im je siguran plijen izmakao.
Mungosi su, inače, poznati kao žestoki borci i ne plaše se potencijalne opasnosti bez obzira na njenu veličinu. Poznati su i kao borci protiv najotrovnijih zmija na svijetu, iako sami nisu otporni na smrtonosne zmijske otrove.
Kad se mungos sretne sa kobrom, jedino na što se može osloniti je njegov prirodno brzi refleks. To mu pomaže da savlada najotrovnije, ali i najbrže zmije na svijetu.
(dailymail)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen