Samstag, 18. Juni 2016

Oni koji tek dolaze: Kenan Kodro, uskoro u Primeri

Kenan Kodro, Osasuna

Meho Kodro, Barcelona

Po onoj starinskoj: Ne pada zrela voćka daleko od stabla.

(tekstovi koji slijede objavljeni su na našim i španskim portalima u zadnjih nekoliko dana)

Novi bh. golgeter
Nekad i Wikipedia zna promašiti. Kenan Kodro možda jeste rođen u San Sebastijanu, bio bi rođen u bilo kojem drugom gradu da mu je otac Kodro imao drugačiju karijeru, ali da je Kenan španski fudbaler, tek je donekle tačno. Kenan, osim što je sin našeg proslavljenog asa i bivšeg selektora Mehe, odličan je napadač Osasune kojem je izričita želja da odjene dres s nacionalnim grbom Bosne i Hercegovine. U žižu javnosti Kenan je dospio posljednjih dana odličnim partijama u plej ofu za plasman u Primeru, elitni rang španskog fudbala. Osasuna je prvo u polufinalu eliminirala Himnastik. U prvoj je utakmici bilo 3:1 uz gol Kodre, da bi učinak iz te utakmice Kodro junior ponovio i protiv Đirone u prvoj utakmici finala, s obzirom na to da je u petoj minuti doveo Osasunu u vodstvo. Na kraju je bilo 2:1, pa je tim iz Pamplone došao na korak od plasmana u Primeru. Kodro je rođen 19. avgusta 1993. Član Osasune je od 2014., a trenutni ugovor važi mu do ljeta 2018. Već duže se spominje kao potencijalni bh. reprezentativac, a ako nastavi u ovom ritmu, to će bez sumnje i postati.
(avaz.ba)

Osasuna se nalazi veoma blizu povratka u Primeru nakon što je u prvoj utakmici finala doigravanja ostvarila pobjedu nad Gironom rezultatom 2:1.
Sin proslavljenog bh. fudbalera i bivšeg selektora naše reprezentacije Mehe Kodre, Kenan postigao je gol u pobjedi nad Gironom.
Pred Osasunom je revanš susret protiv Girone i ako budu uspješniji naredne sezone igrat će u elitnom društvu Španije.
Napadač Osasune i potencijalni Zmaj Kenan Kodro je ove sezone u 2. ligi Španije postigao tri gola i upisao jednu asistenciju u 20 odigranih utakmica.
(sportprimus.ba)

Kodro pogodio, Osasuna pred plasmanom u Primeru
Osasuna i Girona odigrali su prvi meč finala play-offa za plasman u Primeru.
Osasuna je pred svojim navijačima pobijedila Gironu (2:1) i korak je bliže velikom cilju.
Vodeći gol za Pamplonce postigao je mladi bh. nogometaš Kenan Kodro, sin proslavljenog Mehe Kodre.  Kodro je u šestoj minuti na centaršut De las Cuevasa glavom matirao gostujućeg golmana. On je iz nama nepoznatih razloga izašao na poluvremenu. Domaćin je održavao prednost do 73. minute, a onda je Kiko postigao gol za goste. Samo pet minuta kasnije Mesa zabija za novo vodstvo i na kraju pobjedu Osasune. Bolji iz dvomeča igrat će ponovo u društvu najboljih španskih klubova.
(sportsport.ba)

Kenan Kodro: "Nunca hay que dejar de creer"
"Estoy en un momento muy bonito y el equipo está trabajando muy muy bien", dijo el delantero, autor del 1-0.
Kenan Kodro: „Nikada ne prestati vjerovati“
„Ja sam se našao u jednom prekrasnom trenutku, a naš tim igra vrlo dobro” rekao je strijelac za 1:0.
(diariodenevarra.es)


 (spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen