Freitag, 17. Juni 2016

Crtice oko Euro: Ronaldo najarogantniji tip na svijetu






Ronaldo je, prije svega, poznat po tome kako kod njegovih brojnih golova, najradije skine dres, pokazujući mišiće i snagu.
Poznat je i po tome da teško podnosi gubitke, pa makar to bilo i neriješeno, kao protiv Islanda, u prvom kolu grupne faze EURO.
Ronaldo je najbolje plaćeni fudbaler na svijetu, sa godišnjom platom od 78,2 miliona eura. On ima sto puta više sljedbenika na twitteru (43 miliona) nego što Island ima stanovnika (323 hiljade). A uz sve to, on je jedan veoma arogantan tip.
U prvom kolu grupne faze EURO, njegov Portugal protiv fudbalskog patuljka Islanda nije moga o dalje od neriješeno 1:1. U zadnjim sekundama nadoknade, sudija je dva puta dosuđivao slobodan udarac za Ronalda, sa udaljenosti, sa koje on veoma često postiže golove. Dva puta udarac, dva puta ništa, i kraj utakmice.
Kapiten islandske reprezentacije Aron Gunnarsson potapšao ga je po ramenu, uz molbu da razmijene drseove. Ronaldo je prošao pokraj njega, kao da ga ne vidi niti čuje. Gunnarsson je pokušao još jednom. Ronaldo njegovo pitanje uopšte nije uzimao za ozbiljno. Kod trećeg pokušaja odgovorio mu je riječima:  „Mijenjati? Ko si ti uopšte?”
Osim toga, nakon utakmice stavio je primjedbu kako su se protivnički igrači nakon ovog boda veselili, kao da su osvojili Evropsko prvenstvo.
„Oni čitavo vrijeme utakmice nisu ni pokušavali igrati, samo su se branili. To pokazuje loš mentalitet”.
Ko ovdje ima loš mentalitet?
Ronaldo (CR7) je svjetska marka. Kao Coca Cola, ili Ferrari. On zarađuje 214 hiljada eura dnevno. On sebe vidi kao najboljeg fudbalera na svijetu i izjavljuje: „ Ljudi mi zavide, jer sam bogat i lijep, a uz to i dobar fudbaler”. Ali, on još nije kapirao neke stvari. Da stisak ruke protivniku nakon završetka utakmice pokazuje pravog sportistu. Tako oni, koji su izmislili fudbal, i sport uopšte, nazivaju one koji zarađuju ljudski respekt. Jer, na taj način pokazuju da mogu i izgubiti, i na taj način odati priznanje protivniku. To CR7 ne može.
Ili, kako je to jednom rekao čuveni golman Oliver Kahn, „Ronaldo bi konačno trebao postati odrastao”.
Na izboru za Fudbalera svijeta 2012. godine prišao mu je jedan dječak i pitao kako bi jednog dana mogao postati tako dobar kao on, a Ronaldo mu je odgovorio neskromno: „Budi skroman!”
Upravo taj savjet bi trebao zalijepiti na svoje ogledalo, u koje se svako jutro pogleda pun samozaljubljenosti.
(izvor:bild)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen