Dienstag, 28. Juni 2016

Dvadeset godina poslije: Imperija „power girls“


Grupa Spice Girls postala je poznata prije dvadeset godina. Šta se danas dešava sa njima?
„Traži se! Ako si pametna, extrovertna, ambiciozna, a uz sve to, znaš pjevati i igrati?”
Na ovakav oglas, objavljen u britanskom sedmičnom časopisu, u martu 1994. godine, javilo se preko 400 djevojaka. Pet od njih, pojavile u ljeto 1996. godine u njihovom mainstream-pop debiju pod nazivom „Wanabe”, obasjane svjetlošću, pod imenom Spice Girls.
Jedna grupa sa misijom: girl-power: „Budi pozitivan, kaži svoje mišljenje, pri tome se zabavljaj”.
Iznenada, žene širom svijeta su proklamovale: „If you wanna be my lover, you gotta get with my friends”, “Ako želiš biti moj ljubavnik, moraš izaći na kraj sa mojim prijateljicama”. Uz to su nosile, kao i njihovi idoli Spice girls, majice sa otvorenim stomakom, svijetlih boja, a kosu vezale u repove.
Dvije godine svijet je za Spice Girls bio ok. Tada su se pojavile i druge grupe, kao All Saints, koje su, takođe, bile uspješne. Grupu je prva napustila Geri Halliwell. Tri godine kasnije, grupa je najavila pauzu, a 2007. godine na svjetsku turneju krenulo je pet djevojaka. Nakon toga, nastupaju samo na velikim prilikama. Posh Spice djevojka, Victoria Beckhem, koja se prije zvala Adams, u međuvremenu se okrenula dizajnerskom poslu, i trenutno zarađuje više novca nego njen muž David.
Na slici su mlade i svježe Spice Girls iz 1996. godine: Emma Bunton, Mel B, Geri Halliwell, Victoria Adams (danas Beckhem) i Mel C.
A danas?
Emma Bunton (40) je majka dva sina, radi kao moderator na radiju i televiziji BBC.
Mel B (41) ima tri kćerke, od tri različita muškarca. Danas radi kao član žirija američkog show programa „Americas Got Talent”.
Geri Halliwell (43) piše dječje knjige, danas je supruga šefa tima Formule 1, Christiana Hornera.
Victoria Beckham (42), zahvaljujući njenom mužu, nalazi se stalno u žiži zbivanja. Imaju četvoro djece. Kao modni dizanjer, zgrnula je milione.
Mel C (42) je i dalje solo, i bez Spice Girls i dalje snima hitove. Majka je jedne kćerke, a trenutno radi na novom albumu.
(izvor:stern)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen