Samstag, 20. Februar 2016

Nova SUV Škoda: „Vision S“ ili „Kodiak“ stiže na jesen

Boom SUV automobila na tržištu ni u kom slučaju ne prolazi bez Škode.
Nakon modela „Yeti“ na redu je novi model, prezentiran kao „Vision S“, a prema dobro obavještajnim izvorima treabao bi dobiti naziv „Kodiak“, po velikom medvjedu sa Aljaske. Ispod haube ovog „showcar“ modela krije se hybridni pogon, a u serijskoj proizvodnji naći će se i sa benzinskim i dizel motorom.
Sa 4,7 metara dužine „Kodiak“ nadmašuje i „Yeti“, ali i neke automobile iz konkurencije, a istovremeno nudi sedam sjedišta u tri reda.
Automobil će zvanično biti predstavljen na jesen. Cijena? 25 hiljada eura.
SUV je skraćenica od Sport Utility Vehicle, a predstavlja mix terenskog vozila i limuzine. Po vanjskim dimanzijama automobil je veoma sličan terenskom vozilu, ali ispunjava i mnogo više uslova od jedne limuzine, kao što su: komfor, bezbjednost, funkcionalnost, uz pogon na sva četiri točka.
Ono što je nama posebno interesantno je podatak da se iza ovih oštro vođenih linija na karoseriji „Kodiaka“, sa markantnom maskom sa širokim grilom i uskim reflektorima krije naš Mostarac Omer Halilhodžić.
Ovim modelom on je nastavio izvrsnu saradnju sa Škodom, nakon što je svoj stvaralački trag ostavio na modelima Mitsubishija, i legendarnog Ferrarija.
(izvor:bild)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen