Mittwoch, 10. Februar 2016

Festival Mostarski februar


Udruženje građana Mostarski Rođeni u saradnji sa Klubom navijača Red Army, Fudbalskim klubom Velež i Rukometnim klubom Velež, organizuje manifestaciju pod nazivom "Mostarski februar".
Manifestacijom se želi obilježiti Dan oslobođenja Grada Mostara od fašizma, 14. februar, "te obnoviti sjećanje na nekada čuveni Veležov turnir".

Februarski turnir u malom nogometu:
Srijeda 10. februar, petak 12 februar i nedelja 14 februar 2016. godine
Utakmice se igraju u dvorani "Mithad Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru.

Utakmica Veleža i Budućnosti iz Podgorice, koja je trebala biti odigrana u srijedu 10. februara, u sklopu festivala "Mostarski februar", otkazana je.



Rukomatni turnir: 4. memorijalni turnir Enisej Hondžo – Kole
Nedelja 14. februar 2016. godine

Obavještenje iz KN Red Army

Tradicionalni Februarski turnir

Dragi naši članovi, simpatizeri i poštovaoci FK Velež i KN Red Army iz Mostara,
U svakodnevnom sivilu informacija iz čitavog svijeta, kao i loše situacije u zemlji, evo već se mogu čitati i tekstovi na pojedinim portalima i u novinama o ”Turniru kojeg nema” kojeg je održavao ”Klub pred ispadanjem iz ranga  najvećih”. To nije ništa što na bilo koji način želimo da osporimo ili da ulazimo u neke polemike, ali svi mi (bez obzira na lična razmišljanja o klubu i osobama oko kluba) želimo da i u sivilu nađemo nešto pozitivno!
Naime, KN Red Army iz Mostara već četvrtu godinu zaredom organizuje Februarski turnir u malom fudbalu, a u pomen oslobađanja Mostara od fašista u Drugom Svjetskom ratu. Znač, i smisao turnira je isti, kao što je klub imao prije rata i nadamo se da će kad – tad i turnir moći da se obnovi od strane našeg jedinog i voljenog kluba. Do tada pozivamo sve da svojim prisustvom uveličaju ovaj turnir koji počinje već sutra i okuplja 4 grupe sa 16 ekipa, iz kojih samo prvoplasirane ekipe idu u polufinale, koje je na programu u nedelju, 14-og februara u 19.30 i 20.15, dok se finalna utakmica igra u 21.30, a podjela nagrada će se vršiti u 22.00.  Važno je napomenuti da će se između dvije polufinalne utakmice i finala odigrati i revijalna utakmica između FK Velež i PK Velež, 2003-2004 godišta. Sve informacije o turniru, kao i o grupnoj fazi utakmica možete da nađete na oficijalnoj FB stranici KN Red Army, kao i u prostorijama KN.
KN Red Army iz Mostara nije nikad napustio svoj klub, svoj grad i tekovine na kojoj su udareni temelji kluba.
Zato vas još jednom pozivamo da zajedno obilježimo ove dane slave i da svojim prisustvom uvećate ovaj turnir!
   
KN Red Army, Mostar

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen