Samstag, 24. August 2019

Taj čudesni svijet – Slike dana



Jedan snimak sa dužom ekspozicijom prikazuje meteor Perseida, koji prolazi noćnim nebom iznad ruševina srednjevjekovnog dvorca u mjestu Kreva, u Bjelorusiji.



U ljetnim mjescima se u Schwägalpu, u istočnoj Švicarskoj, održavaju svečanosti povodom završetka kosidbe. Jedna od glavnih atrakcija je posebna vrsta hrvanja, kojeg po lokalnom žargonu nazivaju Bergschwinget. Na slici dvojica hrvača, koji pokušavaju protivnika položiti na pleća.



Jedan fanatični navijač Portland Timbersa u ekstazi, nakon gola Timbersa u drugom poluvremenu, utakmice protiv Vancouver Whitecapsa, u Providence Parku, u Portlandu, u saveznoj državi Oregon, u SAD.. Timbersi su na kraju pobijedili sa 3:1.



U kineskoj sjevernoistočnoj provinciji Gansu, u blizini grada Lanzhou, omiljena zabava turista je jahanje kamila u pustinji. Koliko traje i koliko košta ovo zadovoljstvo, nije naznačeno, ali je jedno sigurno, da se zadnji imaju najahati, dok dođu na mjesto, gdje se trenutno nalaze prvi u koloni.



U Brazilu se održala Downhil trka kartinga, lokalno poznata kao „Mundialito de Rolima do Abcate“ a na slici se vidi jedan od učesnika trke, u malo neobičnom vozilu. Ko zna, možda je u pitanju i reklama za VW.



Dok jaki valovi udaraju u obalu, jedan čovjek se odlučio na surfanje u Pointe de la Torche na Plomeuru u Francuskoj.


Priscilla Frederick iz Antigve sudjelovala je u ženskom finalu u skoku u vis, na 13. Panameričkim igrama 2019. koje su ove godine održane u Limi, u Peruu,
(web)

Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen