Montag, 17. Juli 2017

Promocija knjige Džemala Raljevića „Mostarski bez muke-za sve uzraste“


U srijedu 19. jula, u 20 sati, u Centru za kulturu biće upriličena promocija knjige „Mostarski bez muke- za sve uzraste“, autora Džemala Raljevića. Ovo je jedan od naknadno uvrštenih programa u  sklopu ovogodišnjeg „Mostarskog ljeta“.
Osim autora, o knjizi će govoriti Nada Dalipagić, prof.,dr. Amir Pašić, Zlatan Buljko, Hamica Ramić i Smail Vilić, a u muzičkom djelu programa učestvuje duo „Evergreen“.
Džemal Raljević, novinar i publicist, rođen je u Mostaru 1939. godine. U ovom gradu završio je osnovnu i srednju školu, a Ekonomski fakultet u Zagrebu. U novinarstvu je profesionalno od 1966. godine, najprije kao urednik privredne rubrike u regionalnom listu Sloboda, a od 1972. u Privrednim/Poslovnim novinama Sarajevo, kao odg. urednik.  Sarađivao je i u brojim izdanjima kuće Osobođenje, Areni, Politici Ekspres, Privredniku, Italijanskom Il Gazzetinu i drugim.
U posljednjih dvadesetak godina, opredijelio se za istraživanje fenomena bh. humora, posebno mostarskog liskaluka, uključujući i autorski angažman. Do sada je objavio 15 knjiga: Mostarski bez muke I, II, III-oriđinali, za početnike, napredne…”, zatim je slijedila Greta – Povratak u budućnost, Stari Superstar, Burek Forever-Humoristički kuhar, Klonirani Bingo, Evergreem liskaluci, Mostar show- Humoristička razglednica, Sa Gretom u Europu, Neka nama nas-Dnevnik umirovljenog penzionera, Naš Jola, Salom šipaka i Kućna dostava.
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen