Sonntag, 19. März 2017

Za arhivu: Velež - Bratstvo 2:1





Prva liga FbiH
18. kolo: Velež - Bratstvo 2:1
Stadion u Vrapčićima
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Admir Musić (Sarajevo)
Žuti kartoni: Zvonić, Ćosić (Velež)
Strijelci: 0:1 Mujkić (35’), 1:1 Tatar (44’), 2.1 Brandao (48’)
Velež: Abdihodžić, Petrović, Avdić (od 49’ Ćosić), Zvonić, Memić (od 40’ Tatar), Mujezinović, Handži (od 75’ Uzun), Carvalho-Santos, Brandao de Souza, Mahinić, Krcić. 
Bratstvo: Divković, Salkić, Šuša, Mousa, Vehabović (od 60’ Puturalić), Jaganjac, Kuduzović, Kadić, Mujkić, Mulahusejnović (od 53’ Hasić), Ikanović.

Poslije katastrofalne jeseni, Velež je zabilježio drugu uzastopnu pobjedu, najavivši da se div budi i da za njegove vjerne navijače dolazi dani radosti.
Na krilima pobjede u Bihaću, fudbaleri Veleža, nošeni velikom podrškom svojih vjernih navijača, započeli su meč protiv Bratstva, ali bez većih uzbuđenja i prilika.
Ipak, prvu priliku da postignu gol imali su gosti u 11. minuti. Mujkić je uputio oštar udarac sa desetak metara, ali je Abdihodžić sjajno intervenisao i spasio svoj tim.
Domaći su uzvratili u 15. minuti, ali je Handžić za malo bio neprecizan.
Tri minuta kasnije, nova prilika za Velež, ali je Mujezinović slabo šutirao i mreža gostiju ostala je netaknuta.
Što je utakmica više odmicala, igralo se sve borbenije, ali bez izrazitijih prilika za golove.
U 29. minuti viđena je najljepša akcija domaćina, koju su izveli Brandao i Mujezinović, a šut ovog posljednjeg požrtvovanim padom Kadić je skrenuo u korner.
I, onda, u 35. minuti, hladan tuš za domaće navijače. Brzi napad gostiju, lijepim golom krunisao je Mujkić, čiji udarac Abdihodžić nije uspio odbraniti – 0:1.
Uraganski napadi Rođenih rezultirali su izjenačujućim golom u 44. minuti. Tatar je, samo minut nakon što je zamijenio povrijeđenog  Memića, sjajno izveo slobodan udarac i lopta se zakoprcala u mreži Divkovića – 1:1.
Erupacija oduševljenja viđena je u 48. minuti, kada je Velež došao u vođstvo. Novajlija Brandao, u svom debiju pred domaćom publikom, odlično se snašao pred golom gostiju i poslao loptu u mrežu – 2:1.
Brandao je u 86. minuti, propustio sjajnu priliku da postigne i drugi gol. Do kraja utakmice, i pored više prilika s obe strane, rezultat se  nije mijenjao.

(izvor:novaslobodaba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen