Montag, 13. März 2017

Apokalipsa, zaostalost, ekološka svijest




(tekst koji slijedi objavljen je na portalu dnevno.ba 13. marta 2017. godine)

Novi sjajan dokumentarac o mostarskoj zaostalosti i ekološkoj svijesti koja je dotakla samo dno!
Redakcija portala Dnevno.ba dobila je na korištenje zanimljiv video uradak, odnosno možemo ga slobodno okarakterizirati kao dokumentarni film naših čitatelja iz Mostara pod nazivom "Mostar Nova Apokalipsa", a koji donosi presjek stanja ekološke svijesti i duha u gradu Mostaru i bližoj okolici početkom 2017. godine.
Većina video materijala i fotografija je potpuno nova, dok su samo neki detalji preuzeti iz prethodnih filmova istog autora pod naslovom “Apokalipsa Mostar” i “Blagaj Apokalipsa” i to uglavnom u slučajevima i na lokacijama gdje nema većih promjena.
Katastrofalno stanje prometnica, rupe i ispupčenja i grbe na svakih metar, loše izvedeni prekidi i nastavci asfaltiranja, loše postavljeni šahtovi, nisu u ovom filmu ni prikazani kao ni bezbrojni drugi primjeri katastrofalnog stanja infrastrukture.
Treba zaboraviti na Mostar kao turistički grad dok se stanje prikazano u filmu ne promijeni u korijenu jer je za ugled grada i građana mnogo veća šteta nego korist da ga netko vidi u ovom stanju, nezabilježenom od njegovog postanka.




(dnevno.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen