Donnerstag, 20. Oktober 2016

Promocija dvojezične monografije „Kamenim tragovima“ u Mostaru 21. oktobra 2016.


Promocija dvojezične monografije „Kamenim tragovima“ / „Auf steinernen Spuren“, autora Slađane Paškalj, Radenka Kosića i Helmuta Friedrichsmeiera održaće su u Mostaru, 21. oktobra 2016. godine, u hotel Bristol, sa početkom u 19:00 sati.

Prije mostarske promocije održane su promocije u Tuzli, Zvoriku, Travniku i Sarajevu, a nakon Mostara i u Zenici.

Ova dvojezična monografija je nastala povodom 100-godišnice fotografskog putovanja poručnika Emila Balčareka kroz Bosnu i Hercegovinu 1907./1908. godine.
Balčarekovim tragovima kroz gradove Tuzla, Zvornik, Kalinovik, Travnik, Vranduk, Sarajevo, Mostar, tačno 100 godina poslije, u ljeto 2008. krenuli su Slađana Paškalj i Radenko Kosić, te pronašli mjesta koja je on snimao i fotografisali ih iz iste perspektive. Tako nastali fotografski parovi propraćeni su literarnim tekstovima bosanskohercegovačkih autora kao pokušaj da se premosti vremenski prostor njihovog nastajanja. Za zaljubljenike u prirodu i kulturu, strastvene sportiste, avanturiste i planinare su sva mjesta označena odgovarajućim QR kodom koji sadržava geografske koordinate svih fotografskih lokacija.

Knjigu će na promociji u Mostaru predstaviti Manuel Martinović sa uvodnom riječi, te autori Slađana Paškalj i Radenko Kosić, sa multimedijalnom prezentacijom.
Nakon promocije je planirano ugodno druženje sa autorima.


Svi ste dobro došli!


(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen