Donnerstag, 15. September 2016

Otvoren pomoćni teren za Veležovo bolje sutra





Džemal-Čorba Hadžiabdić, jedan od najboljih fudbalera Veleža u njegovoj istoriji, danas je, zajedno sa Selimom-Svilom Isićem, članom Upravnog odbora, svečano otvorio pomoćni teren stadiona sa umjetnom travom u Vrapčićima, koji je jedan od krupnih poteza nove Uprave za Veležovo bolje sutra.
„Čini mi posebno zadovoljstvo da Vas sve pozdravim i zahvalim  što svojim prisustvom uveličavate ovaj veliki događaj za budućnost kluba, ali, istovremeno,i  da se zahvalim novoj Upravi što mi je ukazala čast da otvorim pomoćni teren stadiona u Vrapčićima.
Velež je, u vrijeme kada sam ja igrao, ali prije i poslije, krasila Omladinska škola, iz koje su izašle generacije fudbalera, koje su kasnije, ulaskom u prvi tim, pronosile slavu kluba širom bivše države, Evrope i svijeta. U Omladinskoj školi radile su takve fudbalske i ljudske veličine, poput Sulejmana Repca, Lea Halduma Hrvća, Miroslava Micana Kordića, Zejnila Zeke Selimotića, Franje Džidića, Salema Halilhodžića, Omera Bombe  Orulevića i drugih, koji su svojim znanjem udahnjivali onaj prepoznatljivi Veležov šmek. Fudbaleri Veleža vezli su, nije neskromno kad kažem, najljepši goblen na zelenom terenu.
Danas, kada Velež počinje novu eru u svom postojanju, kada nova Uprava nastoji da ponovo povrati slavu i ugled kluba, otvaranje ovog pomoćnog terena znači puno više od puke svečanosti. Ovo je pretpostavka za bolji i kvalitetniji rad Omladinske škole, u kojoj će se brusiti talenti, kojima je ovo podneblje uvijek bilo bogato, i koji će, koliko sutra, svojim znanjem i rezultatima vratiti Velež na mjesto koje mu i pripada. U sami vrh bosanskohercegovačkog fudbala.
Koristim priliku da se zahvalim novoj Upravi na uspješnoj realizaciji ovog velikog projekta.
Proglašavam otvorenim pomoćni teren, sa željom da u budućnosti ovakvih uspjeha bude što više na radost svih onih kojima je Velež bio i ostao na srcuˮ, rekao je Hadžibdić.
Današnjoj svečanosti prisustvovali su, između ostalih, predsjedavajući Skupštine HNK-a Šerif Špago, kantonalni ministri Ajdin Teletović, Željko Laketić i Suad Balić, gradonačenik Mostara Ljubo Bešlić, načelnici odjela Gradske uprave Božo Ćorić, Omer Pajić  i Izet Šahović, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić, prijeratni predsjednik Veleža Nedim Vila, rektor Univerziteta „Džemal Bijedićˮ prof. Dr. Sead Pašić i nekoliko stotina navijača i simpatizera Veleža, a slavlje su uveličale i članice hora Mostarske kiše.
Potom je  na glavnom terenu odigrana prijateljska utakmica između Veleža i Mladosti Doboj-Kakanj, koju s velikim uspjehom vodi Ibro Rahimić,  nekadašnji igrač i terner Veleža.
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen