Donnerstag, 22. September 2016

Konačno malo slavlja i za Velež


Pobjeda nakon 358 dana

Rođeni izbacili Metalleghe u Kupu

Jajce, 21.09.2016.

Nogometaši Veleža ostvarili su veliki rezultat i plasirali se u osminu finala Kupa BiH. Rođeni su slavili u Jajcu rezultatom 2:1.

Otpisani Velež se ne predaje. Kada već ne ide u prvenstvu, Rođeni su proigrali u Kupu i uspjeli u Jajcu da ostvare pobjedu nad domaćim Metallegheom. Jajčani su igrali u kombinovanom sastavu, koji nije ispunio zadatke trenera Nermina Bašića na najbolji mogući način, pa je gostujući sastav uspio da dođe do minimalne pobjede. Ajkunić je u 21. minuti donio pogodak Mostarcima, dok je desetak minuta kasnije Serdarević promašio penal za tim iz Mostara. Uspio je domaći tim preko Smajića da izjednači u finišu meča. Precizan je bio s  penala, ali je Zvonić uspio da pogodi za pobjedu i prolaz Veleža. Metalleghe - Velež 1:2

Metalleghe: Plakalo, Durak, Bibić, Pljevljak, Karađuz, Zeba, Dujaković, Rašić, Smiljanić, Danilović, Pezo. 

Velež: Voloder, Jakirović, Mahinić, Jazvin, Serdarević, Uzun, Isić, Nazdrajić, Ajkunić, Papaz, Zvonić.
(sportsport.ba)


Velež 2016/17


Prema zvaničnim podacima prošlo je 358 dana od zadnje ligaške pobjede Veleža, bilo u Premijer ligi BIH, ili Prvoj federalnoj ligi. Zadnju pobjedu, i to na gostujućem terenu Velež je ostvario 26.9.2015 godine u Zvorniku protiv Drine: Drina - Velež 1:2, a zadnju pobjedu na domaćem terenu Velež je ostvario 30.5.2015 godine protiv Borca iz Banja Luke: Velež - Borac 1:0.

Zbog toga, čestitka ekipi na ostvarenoj pobjedi i plasmanu u naredni krug kupa BiH.

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen