Mittwoch, 7. September 2016

Iz životinjskog svijeta: Ronny odletio na jug


Mužjak rode po imenu Ronny, koji je od proljeća ove godine zbog ljubavnih jada maltretirao čitavo mjesto Glambeck u Njemačkoj, prema riječima predstojnice ovoga mjesta iznenada je nestao. Pretpostavka je da se priključio nekom jatu roda, koje su početkom septembra krenule u toplije krajeve. Sada je čitavo mjesto dahnulo dušom.
Nekoliko mjeseci na meti ovog rodinog mužjaka bila su stakla na prozorima, stakleni krovovi na automobilima, a posebna poslastica su mu bili retrovizori na automobilima. Pri tome je oštrim kljunom često znao potpuno razbiti staklo, ili ogrebati lak na automobilu, što je stanovnicima mjesta išlo na živce. Naprasni mužjak rode je postao najpoznatija roda u Njemačkoj, a i šire. Osiguravajuća društva jednostavno nisu priznavala štetu nastalu objesnom igrom Ronnyja.
Kako su to proljetos izvještavali mediji, razlog ovakvog ponašanja nalazio se u tome što se u njegovo lanjsko gnijezdo, sa njegovom lanjskom partnericom iznenada uselio jedna drugi mužjak. A on mu nije mogao ništa. Iz osvete prema nevjernoj ljubi, on se praznio na staklenim plohama u kojima bi vidio svoj odraz, pri čemu je mislio da se radi o njegovom suparniku.
Stanovnici su sada mirni i zadovoljni da je sve prošlo, ali ne mali broj njih strahuje da bi se Ronny mogao ponovo pojaviti na istom mjestu već narednog proljeća.
Sačekaćemo.
(izvor:express)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen