Samstag, 17. September 2016

Fantazija: I na kraju će smartfoni ukiniti sami sebe


Nekako se podrazumijeva samo od sebe da su mnogi već izvršili rezervaciju modela najnovijeg mobitela, kako bi ponosno mogli reći: „Pogledaj, muzika sa mobitela, bez kabla!“
Dovoljno će biti bijele bubice slušalica staviti u uši, a fizička veza putem kabla, od mobitela, koji može stajati u bilo kojem džepu, ili u tašni, više neće biti potrebna. Supercool. Barem tako najavljuju daljnje korake kod najnovijih modela smartfona. „Sedmice“, naprimjer.
Ukidanje kabla do slušalica u ušima je samo jedan korak ka daljoj redukciji mobilne funk tehnike. Najkasnije kod „jedanaestke“ neće više biti ni ekrana. Najnovije vijesti, kao i informacije o najnovijim pokemon čudovištima, holografski će se prikazivati u vidnom polju korisnika. A „trinaestka“ će biti prvi model sa priključkom na „iBrian“, preko koga će se podaci uvlačiti direktno u moždanu koru korisnika. Potrebni emiter će u početku, nažalost, još uvijek biti zdepast, i težak oko osam kilograma, a njega će korisnik morati šlepati u jednoj aktovki. Jedna neprijatna okolnost, ali, ona će korisniku putem „iBraina“ biti izvučena iz svijesti.
Nakon toga, dolaziće slijedeće napredne verzije uređaja, a već od „dvadesetdvojke“, sastojaće se od samo jednog moždanog implantata, koji će biti ugrađen, odnosno instaliran u mozgu korisnika. A od toga momenta neće više biti potrebe ni za smartfonom. On će ukinuti sam sebe. Tada ćemo uz pomoć najnovije tehnike postati„ smart”, bez onog “phone”, dakle, samo pametni. Nakon toga, bićemo vraćeni u predhodno stanje mobilne nevinosti.
Ali, uprkos svemu tome, redovna mjesečna pretplata će nam i dalje teći bez prekida.
(izvor:spiegel)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen