Donnerstag, 28. September 2023

Velež sa šest komada do osmine finala Kupa BiH

 


NK Bosna Visoko – FK Velež 0:6 (0:2)

Strijelci: Džafić u 12' i 27' i Kadrić u 75' i 83', te Dino Halilović u 50' i Samir Halilagić u 87'.

NK Bosna Visoko: Bekan, Mušović, Fejzagić, Hindija, Buza, Mujić, Merdić, Prcić, Džudžević, Gačan.

FK Velež: Ribić, Zvonić, Halilović, Suljić, Mlinarić, Domić, Džafić, Kadrić, Halilović, Muminović, De Oliveira.


Nogometaši Veleža gostovali su u Visokom ekipi Bosne u meču šesnaestine finala Kupa BiH, a na kraju su, kako se i očekivalo, bez većih problema izborili plasman u osminu finala, ostvarivši pobjedu visokim rezultatom 6:0.

Velež je u sezoni 2021/22 osvojio Kup nakon pobjede nad Sarajevom i to je bio prvi trofej za Rođene nakon 36 godina, a nakon njih trofej je pripao gradskom rivalu Zrinjskom.

Oba ta tima i ove sezone žele doći do samog kraja najmasovnijeg takmičenja u BiH. Zrinjski svoj meč nije igrao, budući da je danas igrao zaostalu utakmicu sa Tuzlom City na Tušnju, dok je Velež bio siguran i bez problema je eliminisao prvu prepreku.

U Visokom su bili sigurni protiv domaće Bosne. Na samom startu Bekan spašava Visočane, no Bosna ubrzo uzvraća i pokazuje da nije u ovaj duel ušla sa bijelom zastavicom.

No, Velež je kao veliki favorit već u 14. minuti došao do vodstva. Dosuđen je penal za goste iz Mostara, a Džafić je bio precizan za 0:1.

Džafić je mogao lako da poveća prednost Veleža, ali je Bekan odbranio. U 29. minuti Džafić koristi novu šansu i postiže svoj drugi gol na meču.

U nastavku meča je Dino Halilović postigao gol za 3:0, a Kadrić u posljednjih 15-ak minuta postiže dva gola i rješava pitanje pobjednika, ako ga je uopšte i bilo. Do kraja meča Rođeni su dali i šesti gol. Halilagić je pogodio za konačnih 6:0.

Bilo je svima jasno da će Velež i u izmiksanom sastavu danas lako doći do pobjede, a sigurno je da Mostarce u osmini finala očekuje tek pravi ispit. Naknadnim žrijebom bit će ustanovljeno protiv koga će igrati za četvrtfinale.

Veležu za nekoliko dana slijedi teško gostovanje Borcu u Premijer ligi. Biće to derbi devetog kola budući da se radi o ekipama koje se nalaze na drugom i trećem mjestu na tabeli.

Banjalučani će danas gostovati na Pecari vodećem Širokom u zaostaloj utakmici i imaju priliku da eventualnom pobjedom zasjednu na čelo tabele.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen