Dienstag, 2. Oktober 2018

Preminuo najpoznatiji žigolo na svijetu







Maurizio Zanfanti (63), poznat po nadimku „Zanza“, bio je najpoznatiji žigolo (gigolo) na svijetu. Onako kako je živio, tako je i otišao sa ovog svijeta.
Najveći Playboy Italije u svom životu zaveo je više od 6000 žena. A sada je njegovo zadnje osvajanje u životu, platio životom.
Nekada su ga zvali „komarac“, jer se u zavođenju strogo držao pravila, ubodi i leti dalje.
Protekle srijede, u njegovom autu, parkiranom uz samu plažu, gdje je dugo godina bilo njegovo „radno mjesto“, prilikom ljubavne igre sa jednom 23. godišnjom djevojkom, otkazalo mu je srce. „Komarac“ je imao svega 63 godine.
Legenda je postao sedamdesetih godina, kada je počeo raditi kao animator u „Blow Up“, legendarnom disco klubu u Riminiju. Posao mu je bio da ćaska i zabavlja mlade turistkinje. A najčešće se ta zabava završavala negdje drugo.
Sve su to bile Francuskinje, Engleskinje, a najdraže su mu bile Njemice. Kako je sam tvrdio, u njegovim najboljim godinama po sezoni je imao i do 500 žena.
Imao je devetoro djece, barem što se znalo. Za svako od njih istetovirao je po jednu zvijezdu na ramenu. Neke od žena, koje su bile s njim, znale su kasnije sa mužem i djecom doći na njegovu plažu, popiti piće i tajnovito mu namignuti za oproštaj.
U njegovom zadnjem intervjuu za medije, još prije četiri godine, govorio je, kako je kao playboy već u penziji, kazavši: „Sa 59 osjećam da sam već nekako star za sve to“.
Naravno, ko bi mu vjerovao, jer takvim izjavama nije ostao vjeran.
Djevojka sa kojom je bio zadnje noći, nakon slučaja je panično nazvala jednog njegovog prijatelja, a ovaj nazvao hitnu. Ljekar je, nažalost, na licu mjesta, samo mogao konstatovati smrt.
Jedna smrt koju je „Zanza“, kao i mnogi drugi „ljubavnici“, samo mogao poželjeti.
(express)


(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen