Dienstag, 30. Oktober 2018

Obilježena pedeseta godišnjica Steleksa







Od Semira dobih link sa proslave 50 godina STELEKSa (Studenti Elektrotehnike Sarajevo), Društva studenata elektrotehnike Sarajevo, održane u Torontu, Kanada.

Od onog što se dešavalo prije punih pola stoljeća, jedino je ostalo poneko ime u memoriji i možda nagađanje, ko je ko na slikama, pogotovo što se na prosalvi našli nekadašnji studenti ETF Sarajevo iz različitih generacija, a ruku na srce, čovjek je najbolje poznavao svoju generaciju i uz to, plus, minus još koju. U prostorije STELEKSa u Sarajevu sam navraćao dosta puta, u vrijeme mog studiranja. Bio sam na prvoj godišnjici otvaranja 1969. godine, nisam bio neko od onih, koji je tamo visio redovno, ali smo onako u grupi, mostarska raja, znali ponekad navratiti, vidjeti se sa rajom i družiti se. Putem interneta, već nekoliko godina, pratim aktivnosti nekadašnjih studenata elektrotehnike, koji su se nakon ratnih zbivanja našli u Kanadi. Impozantna je cifra od 200 inžinjera koji su se našli na proslavi.

Evo Semirovog teksta u vezi proslave, i linka na kojima se mogu pogledati detalji sa proslave:

U subotu veče je bilo veselo u jednoj sali Columbus centra u Torontu nedaleko od nas. Skup od 200 elektro inženjera, nekadašnjih studenata Eelektrotehničkog Fakuleta u Sarajevu je organizovan u povodu proslave 50 godina od osnivanja društva studenata ETF-a Steleks. Neki su došli iz Australije, USA, zapadnih kanadskih provincija Alberte i British Columbia-e.
Kolege koje su uložile mnogo truda oko organizacije skupa, zaslužuju svaku pohvalu za realizaciju. Sala, večera, muzika sve je bilo adekvatno ovakvom skupu. Naravno najvažnije je bilo druženje i mogucnost da čovjek sretne dragu raju nakon dugo vremena. Iz moje generacije nas je bilo troje: Gojko Babic, Medo Kantardzić i ja. Mi smo bili među najstarijim ali još uvijek ne i najstariji, ha,ha.
Ovdje možete vidjeti sadržaj pozivnice, a dodaću i nekoliko slika da vam priblizim sinoćnju atmosferu. Odlazak je bio iza jedan sat poponoći. SK

Ovako je izgledala obavijest o skupu:

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu poruku, i ako ste uplatili za nekog drugog, čiji e-mail mi
možda nemamo, obavijestite ih o ovoj poruci.
Proslava se održava na ovoj adresi: COLUMBUS CENTRE
901 Lawrence Ave West (at Dufferin), Toronto, Ontario M6A 1C3
-Vrata sale se otvaraju u 6:00PM.
-Okupljanje uz koktel traje do 7:00PM kada ćemo početi sa programom.
-Večera će početi ne kasnije od 8:00PM.
-Naš muzički gost je Neven koji će nas vratiti u stara vremena svirajući hitove iz naših
krajeva.
-Svaki sto će imati po dvije boce vina a sokovi, gazirana pića, kisela voda, kafa i espreso su
takođe uračunati u cijenu večere. Bar će biti otvoren do ponoći.
-Sala je rezervisana do 1:00 AM.
-Više detalja možete naći na:


(spagos)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen