Montag, 1. Oktober 2018

Kuriozitet – Autogol nakon ubacivanja lopte iz auta







Golman Stuttgarta, Ron-Robert Zieler, se pobrinuo za jedan od najčudnijih golova Bundeslige, jer kod ubacivanja lopte iz auta, od strane svog suigrača, nije bio pažljiv. A to bi izbjegao, da je kojim slučajem bio još nepažljiviji.
Na kraju utakmice ipak mu je olakšana situacija jer je njegova ekipa dobila utakmicu protiv Werdera iz Bremena rezultatom 2:1.
Nepažnja golmana Stuttgarta je u 68. minuti utakmice dovela do najsmješnijeg izjednačujućeg gola za goste. Nakon toga autogola skoro da su domaći bili zadovoljni sa jednim bodom, a onda je Gonzalo Castro, njegov suigrač, ipak popravio golmanovu grešku, postigavši gol za pobjedu.

Šta se desilo kod autogola? Igrač Stuttgarta Borna Sosa želio je, nakon auta, loptu vratiti svom golmanu. A golman je u tom trenutku bio zabavljen svojim čarapama, tako da je loptu, koja je išla prema njemu, primjetio prekasno. Pokušaj da loptu zaustavi nogom nije uspio, pri tome je loptu dodirnuo samo lagano, i ona je otišla u mrežu. Njegovi suigrači su se hvatali za glavu.
Zieler je nakon utakmice izjavio kako uopšte nije čuo sudijinu pištaljku da se igra nastavi, te da nije računao sa tim da će lopta tako precizno i brzo biti vraćena unazad.

Autogol je mogao spriječiti na način da uopšte nije dodirnuo loptu.

Pravilo kaže: Ako igrač regularno ubaci loptu u igru, i ako ona bez dodira drugog igrača završi u golu, pogodak ne važi, u tom slučaju dosuđuje se korner za protivničku ekipu.
(web)
(spagos)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen