Donnerstag, 8. Februar 2018

Pozdravi s odmora sa morskog dna





Neobično poštansko sanduče nalazi se na morskom dnu ispred japanskog grada Susami.
To malo mjesto, sa oko 4 hiljade stanovnika u regionu Kansai, postalo je atrakcija i svakodnevno ga posjećuje veliki broj turista, upravo zbog poštanskog sandučića, koje se nalazi na dubini od 9,75 metara ispod morske površine.
Prema onome što piše u Japan Timesu, mjesto Susami je već upisano u Guinnesovu knjigu rekorda zbog najdubljeg podvodnog poštanskog sandučeta na svijetu.
Na ovu ideju došao je Toshihiko Matsumoto 1999. godine, sa obrazloženjem kako bi tako nešto bilo interesantno za ronioce, dobro za poštu i turizam u Susamiju.
Matsumoto je u to vrijeme bio rukovodilac mjesne pošte. Od kako je montirano, u sanduče je ubačeno oko 38 hiljada pisama. Pri tome je bitno da se u sanduče ne može ubaciti obična razglednica ili pismo. To moraju biti specijalne vodootporne poštanske karte, koje se pišu specijalnim olovkama. Sve što je potrebno za ovakav potez, ronioci mogu dobiti u mjesnoj prodavnici za ronioce. Kada napišu kartu ili razglednicu, turisti moraju zaroniti i ubaciti ih u sanduče.
Rukovodilac radnje se pobrine da zaroni svako veče i isprazni sanduče, te da pisma odnese u poštanski ured, odakle dalje odlaze normalnom poštom.
(express)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen