Montag, 12. Februar 2018

O njemu će se tek čuti: Orhan Špago, košarkaš




(tekst koji slijedi objavljan je na portalu ibu.edu.ba 25. januara 2018. godine)

Košarkaški genije: Orhan Špago, momak s Burcha koji će odmjeriti sportske snage sa velikim asovima

Orhan Špago, dječak koji je u Konjicu počeo svoju sportsku karijeru na lokalnom igralištu brzo je postao jedno od vodećih lica KK BURCH.
Orhan je dječak koji je rođen ne tako davne 2002. godine ali i neko koga svi zovu „veliki momak“. Trenutno nastupa za KK BURCH juniorsku selekciju te seniorsku A2 selekciju.
Orhan se u juniorskoj selekciji lige Kantona Sarajevo već okitio titulom jednog od najboljih strijelaca dok je u A2 selekciji postigao 10.2 poena po utakmici.
Orhan, naš veliki momak, je već dobio poziv za ulazak u bosanskohercegovačku košarkašku reprezentaciju na poziv trenera Admira Prašovića kada je i napravljen prvi odabir u kojem je Orhan bio među 12 najboljih.
Kako je sport satkan od brzih pokreta, može se reći da je naš mladi i talentovani Orhan Špago trenutno na putu za Tursku gdje će se igrati prestižni svjetski turnir na kome će se odmjeriti snage sa košarkaškim reprezentacijama Kine i Argentine.
"Orhan je zaista jedan od najboljih strijelaca kompletne lige. On je igrač koji zaslužuje da sa pozicije kadeta igra za juniore i seniore a da pri tome ne igra za svoj uzrast. On je zaista pravo čudo od djeteta kojem je košarka na prvom mjestu. Tim više nije čudno da me pozove u 3 ujutro da obavi trening u dvorani KK BURCH koja se nalazi unutar kampusa Internacionalnog Burch univerziteta", s ponosom ističe Mirnes Muminović – sportski direktor
Orhan Špago je jedan od najaktivnijih igrača KK BURCH već šest mjeseci u juniorskoj i A2 ekipi.






Orhan Špago uspješno nastupa za U-16 reprezentaciju BiH

Nas učenik koji nastupa za juniorsku selekciju KK Burch, te seniorsku A2 ekipu Orhan Špago, dobio je poziv selektora A.Prašovica za okupljanje kadetske reprezentacije BiH.
Orhan trenutno nastupa za BiH na turniru u Turskoj, a zabilježio je odlične nastupe za našu reprezentaciju protiv Turske (U-16, 10 poena), Kine(U-16, 9 poena) te Argentine gdje je bio najefikasniji u našoj reprezentaciji sa 16 poena.
Sve čestitke za Orhana i njegovu porodicu i puno uspjeha u narednom periodu želi kolektiv Sarajevo koledža.
(sarajevocollege)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen