Mittwoch, 1. Februar 2017

Gospodar prstenova



Super Bowl broj 51 odigraće se 5. februara 2017. U finalu se sastaju timovi New England Patriots und Atlanta Falcons

Tom Brady, suprug Gisele Bündchen, želi svoju fudbalsku karijeru pozlatiti. Pri tome, sve drži u svojim rukama. Upravo igra svoju 17. sezonu kao “quarterbeck” New England Patriotsa i sa svojih 39 godina zarađuje 44 miliona dolara godišnje.
On je superstar i supermodel National Football League (NFL). On reklamira pidžame, satove, čizme od krzna, koje podsjećaju na noge slona.
Tom Brady je četiri puta osvajao Super Bowl (2002, 2004, 2005, 2015.), što su prije njega uspjeli samo Joe Montana i Terry Bradshaw. Naravno, Brady želi i petu titulu, što bi ostalo za vječnost.
Prošle godine su njegovi Patriotsi eliminisani u polufinalu od Denver Broncosa, sa Bradyjevim konkurentom Peyton Manningom. Manning je kratko nakon toga okončao svoju karijeru u NFL.
Brady se početkom ove sezone našao pred novim problemom, kada mu je izrečena zabrana igranja na četiri utakmice, pošto u “deflategate” aferi nije ispao sasvim nevin. Naime, Patriotsi su, u jednoj utakmici koja se igrala po kiši, iz lopta ispustili malo vazduha kako bi bile mekše za igru.
U braku sa Gisele Bündchen ne ide sve baš kako treba, ali Bündchen je i dalje njegova najljepša cheerleaderin. Ona mu prije utakmice šalje poruku sa srcem i riječima “Go Pats!”.Tako će biti i narednih dana.
Sa svojim Patriotsima obezbijedio je ulazak u ovogodišnje finale. Peti Super Bowl mu je nadohvat ruke.
(izvor:stern)
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen