Mittwoch, 8. Februar 2017

Ekstremni sport: Lovac na oluje





Dany Bruch (34) ne ide u vodu ako je jačina vjetra manja od 10 bofora, a u tablicama za takve vjetrove stoji naziv, orkanski vjetrovi.
Na fotografijama koje prate ovog ekstremnog sportistu, on najčešće skače iznad bijele mase talasa, a najradije u Cornwallu, poznatom po ogromnim talasima. Vjetar u pojednim momentima dostiže brzinu od 113 kilometara na sat. On traži takve ekstremne uslove, kod kojih vjetar lomi jarbole i cijepa jedra. A kada se more pokaže sa svoje najžešće strane, on jednostavno mora u vodu. Njega ubrajaju za najhrabrijeg  na ovoj sceni, a već je nekoliko puta prkosio najjačim olujama, sa vjetrom brzine do 130 kilometara na sat.
Dugo je bio daleko od očiju javnosti. Nekada je važio za shooting stara u wind surfingu. Porijeklom Nijemac, stalni boravak su mu Tenerife, a na jedru ima španske oznake. Mnogi ga smatraju Španjolcem, iako u međunarodnim takmičenjima nastupa kao Nijemac. Važi i za veterana Red Bull lovaca na oluje, a početkom ove godine krenuo je u lov na nove oluje i rekorde.
(izvor:express)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen