Samstag, 20. Februar 2021

Oko svijeta

 

Pravi sljedbenik

Yangon, Myanmar

Je li Aung San Suu Kyi, de facto šefica vlade Mjanmara (ranije Burme), zaslužila Nobelovu nagradu za mir dodijeljenu 1991. godine: o tome se može raspravljati nakon optužbi za genocid nad manjinom Rohingya, koji su podržavali nakon redovnih izbora u toku uhapšen vojni puč dovodi do legitimnih protesta. Pristalice pribjegavaju spektakularnim sredstvima.

Da udahnem

Callao, Peru

Južnoamerička varijanta koronavirusa već kruži širom svijeta, dok su svi još uvijek zabrinuti zbog mutacije iz Južne Afrike. U glavnom gradu Perua, Callau neko spava ispred boca sa kisikom kako bi tako došao na red u nepreglednom redu ljudi koji čekaju: Stvar koja spašava život je rijetka i nedostatak zaliha može vrlo lako i brzo odlučiti između života i smrti.


Ptice smrti nad Venecijom

Venecija, Italija

Mrtve ptice, tamo gdje u ovo vrijeme inače bjesni turističko karnevalsko ludilo. Tišina vlada nad Venecijom, a mnogi bi bili zahvalni barem na djeliću mase posjetilaca, od čije gužve su se ranije vrlo često branili. Dakle, fotografija je čisto simbolična: umjetnici u kostimima i pod maskama pozirali su kako bi svijetu ukazali na njihovu sudbinu. Ostatak je urađen digitalno, uz nekoliko regionalnih statista.

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen